Διεθνή

Η Ρωσία εισέπραξε τα 11,5 δισ. δολάρια από την ιδιωτικοποίηση του 19,5% της Rosneft

Η Ρωσία εισέπραξε τα 11,5 δισ. δολάρια από την ιδιωτικοποίηση του 19,5% της Rosneft
Η Qatar Investment Authority και η Glencore κατέβαλαν στον λογαριασμό της κρατικής Rosneftegas, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος της Rosneft, το αντίτιμο της συμφωνηθείσας αγοραπωλησίας.
Στον κρατικό προϋπολογισμό της Ρωσίας εντάχθηκαν τα 11,5 δισ. δολάρια από την ιδιωτικοποίηση του 19,5% των μετοχών της μεγαλύτερης πετρελαϊκής εταιρείας της χώρας Rosneft, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitry Peskov.
Ειδικότερα, η κοινοπραξία του Qatar Investment Authority και η εταιρεία παραγωγής και εμπορίας commodities Glencore κατέβαλαν στον λογαριασμό της κρατικής Rosneftegas, η οποία είναι ο κύριος μέτοχος της Rosneft, το αντίτιμο της συμφωνηθείσας αγοραπωλησίας.
Σύμφωνα με τον Peskov, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosneft, Igor Sechin, ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Ρωσίας Vladimir Putin, ότι όλα τα κεφάλαια από την Rosneftegas μεταφέρθηκαν στον κρατικό προϋπολογισμό.
Όπως επισημαίνει το πρακτορείο Itar Tass, ο κρατικός προϋπολογισμός της Ρωσίας ενισχύθηκε συνολικά με περίπου 16 δισ. δολάρια από τις ιδιωτικοποιήσεις των πετρελαϊκών εταιρειών Rosneft και Bashneft.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης