Αναλύσεις

Mogherini: H Τουρκία να σέβεται την κυριαρχία των κρατών μελών

Mogherini: H Τουρκία να σέβεται την κυριαρχία των κρατών μελών
Η Ύπατη Εκπρόσωπος της ΕΕ για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια κάλεσε την Τουρκία να αποφεύγει κάθε είδους προστριβή ή απειλή εναντίον κράτους-μέλους
Την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών μελών επεσήμανε η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Federica Mogherini  και επεσήμανε ότι οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται.
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε συνέχεια της Συνόδου ΕΕ-Τουρκίας στη Βάρνα, απάντησε σε γραπτή ερώτηση που υπέβαλε ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος για τις απειλές και τις προσπάθειες εκφοβισμού της Τουρκίας εις βάρος της Ελλάδας, ως κράτους - μέλους.
Η Ύπατη Εκπρόσωπος για την Εξωτερική Πολιτική και Ασφάλεια, Federica Mogherini, κάλεσε την Τουρκία να αποφύγει κάθε είδους απειλή ή ενέργεια στρεφόμενη κατά κράτους μέλους ή αιτία προστριβής ή ενέργειες που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας και την ειρηνική επίλυση των διαφορών. Παράλληλα επανέλαβε την ανάγκη σεβασμού της κυριαρχίας των κρατών μελών και τόνισε ότι οι αρνητικές δηλώσεις που βλάπτουν τις σχέσεις καλής γειτονίας θα πρέπει να αποφεύγονται.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης