Commodities

EIA: Απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ

tags :
EIA: Απροσδόκητη αύξηση στα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 189.000 βαρέλια
Τα αποθέματα αργού πετρελαίου των ΗΠΑ αυξήθηκαν απροσδόκητα την περασμένη εβδομάδα καθώς ενισχύθηκαν οι εισαγωγές και η παραγωγή σημείωσε νέο εβδομαδιαίο ρεκόρ, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε  την Τετάρτη 11/4/2018 η Energy Information Administration.
Τα αποθέματα αυξήθηκαν κατά 3,3 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα που έληξε στις 6 Απριλίου, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών για μείωση κατά 189.000 βαρέλια.
Οι εισαγωγές ακατέργαστου αργού αυξήθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 1,7 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα σε 8,65 εκατομμύρια μονάδες βάσης.
Ωστόσο, ο συνολικός μέσος όρος τεσσάρων εβδομάδων των εισαγωγών των ΗΠΑ παρέμεινε σχετικά σταθερός σε σχέση με την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.
Η εβδομαδιαία παραγωγή ξεπέρασε τα 10,5 εκατομμύρια bpd για πρώτη φορά, σύμφωνα με την EIA, αν και τα εβδομαδιαία στοιχεία είναι αξιοσημείωτα ασταθή.
Τα μηνιαία στοιχεία της ΕΙΑ για τον Δεκέμβριο και τον Ιανουάριο κατέγραψαν την παραγωγή αισθητά χαμηλότερη από τις εβδομαδιαίες εκτιμήσεις.
Οι τιμές των πρώτων υλών υποχώρησαν αρχικά, αλλά ανέκαμψαν καθώς οι παράγοντες της αγοράς επικεντρώθηκαν στην κλιμάκωση των εντάσεων στη Συρία, αφού ο Πρόεδρος Donald Trump απείλησε με επίθεση πυραύλων.
Ανησυχία προκάλεσε και η επίθεση με πυραύλους στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ. Σύμφωνα με την τηλεόραση  Al Arabiya, οι αμυντικές δυνάμεις της Σαουδικής Αραβίας αναχαίτησαν έναν πύραυλο πάνω από την πρωτεύουσα.
Εντούτοις, οι παγκόσμιες εντάσεις τροφοδότησαν περισσότερο την αγορά αργού, ενισχύοντας το αμερικανικό αργό στο υψηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2014.
Το αργό πετρέλαιο στις ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 1,7% ή 1,15 δολάρια το βαρέλι στα 66,68 δολάρια, ενώ  το Brent κέρδισε 1,6% στα 72,22 δολάρια το βαρέλι από τις 10:46 π.μ. EST (1446 GMT).
Τα αποθέματα στο κέντρο διανομής Cushing, Oklahoma, αυξήθηκαν κατά 1,1 εκατομμύρια βαρέλια, σύμφωνα με την EIA.
Οι ροές στα  διυλιστήρια  αυξήθηκαν κατά 83.000 βαρέλια την ημέρα. Τα ποσοστά χρήσης διυλιστηρίου αυξήθηκαν κατά 0,5 ποσοστιαίες μονάδες.
"Υπήρξε ισχυρή ζήτηση διυλιστηρίων με πάνω από 17 εκατομμύρια bpd αργού που υποβλήθηκαν σε επεξεργασία την περασμένη εβδομάδα, η οποία ήταν απαραίτητη για να ικανοποιήσει την ισχυρή ζήτηση προϊόντων, ειδικά για τη βενζίνη", δήλωσε ο John Kilduff, συνεργάτης του ενεργειακού hedge fund Again Capital LLC στη Νέα Υόρκη.
Τα αποθέματα βενζίνης αυξήθηκαν κατά 458.000 βαρέλια, σε σύγκριση με τις προσδοκίες των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters για πτώση 1,4 εκατ. βαρελιών.
Τα αποθέματα αποσταγμάτων, τα οποία περιλαμβάνουν ντίζελ και πετρέλαιο θέρμανσης, μειώθηκαν κατά 1 εκατ. βαρέλια, έναντι προσδοκιών για πτώση 29.000 βαρελιών.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης