Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Birol (IEA): Σταθερή η ζήτηση για το πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια

Birol (IEA): Σταθερή η ζήτηση για το πετρέλαιο τα επόμενα χρόνια
Ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας τόνισε ότι υπάρχουν ακόμα ανησυχίες σχετικά με την παγκόσμια παροχή πετρελαίου
Αισιόδοξος αναφορικά με την παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου εμφανίστηκε σήμερα (11/4) ο εκτελεστικός διευθυντής του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας (IEA), Fatih Birol, τονίζοντας ότι η ζήτηση θα παραμείνει σταθερή μέσα στα επόμενα χρόνια.
Ειδικότερα, ο Birol, όπως αναφέρει το πρακτορείο Reuters, τόνισε ότι «η ζήτηση για το πετρέλαιο θα παραμείνει σταθερή τα χρόνια που θα έρθουν, καθοδηγούμενη από τους τομείς των πετροχημικών και των καυσίμων αεριωθούμενων αεροσκαφών».
Ωστόσο, υπογράμμισε ότι υπάρχουν ακόμα ανησυχίες για την παροχή πετρελαίου, καθώς η ζήτηση εξακολουθεί να αυξάνεται έντονα, την ίδια στιγμή που η παραγωγή στα ώριμα πεδία εξόρυσης εξαντλείται.
Σε ότι αφορά το φυσικό αέριο, ο ίδιος ανέφερε ότι η νέα παγκόσμια ζήτηση οδηγείται από τον τομέα θέρμανσης των κατοικιών και την βιομηχανία και λιγότερο από τον τομέα της ενέργειας.
Τα σχόλια του επικεφαλής της IEA έρχονται στον απόηχο της συνάντησης που είχε με τον υπουργό Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας, Khalid al-Falih, όπου εκφράστηκε η ανάκγη για περισσότερες επενδύσεις στον ενεργειακό τομέα, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το ζήτημα της αυξανόμενης ζήτησης.
«Οι επενδύσεις είναι αναγκαίες ώστε να αντισταθμιστεί η μείωση από τα ώριμα πεδία», σχολίασε το Υπουργείο Ενέργειας της Σαουδικής Αραβίας μετά τη συνάντηση των δύο αξιωματούχων στο Παρίσι.
Παράλληλα, οι δύο αξιωματούχοι αναφέρθηκαν στην επέκταση της συνεργασίας με σκοπό τη βελτίωση της ενεργειακής απόδοσης και την αύξηση της συμβολής των ανανεώσιμων πηγών και της πυρηνικής ενέργειας στο παγκόσμιο ενεργειακό μείγμα.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης