Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Εκσυγχρονίζονται οι φωτεινοί σηματοδότες σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας

Εκσυγχρονίζονται οι φωτεινοί σηματοδότες σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας
Η δαπάνη ανέρχεται στο ποσό του 1.815.000 ευρώ
Στην εγκατάσταση σύγχρονου συστήματος φωτεινών σηματοδοτών σε 12 πόλεις της Δυτικής Ελλάδας προχωρά η Περιφέρεια, προκειμένου να αποφεύγεται κυκλοφοριακή συμφόρηση και να γίνονται με ασφάλεια οι μετακινήσεις των πολιτών.
Ο εκσυγχρονισμός των σηματοδοτών θα γίνει σε 185 κομβικά σημεία της Πάτρας, του Αγρινίου, του Πύργου, του Μεσολογγίου, του Αιγίου, της Αμαλιάδας, της Βόνιτσας, της Ακράτας, της Γαστούνης, της Ανδραβίδας, της Ζαχάρως και του Αντιρρίου.
Σύμφωνα με τη Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το υπάρχον σύστημα φωτεινής σηματοδότησης δεν μπορεί, λόγω παλαιότητας, να ικανοποιήσει τις σύγχρονες απαιτήσεις για τη ρύθμιση της κυκλοφορίας και γι' αυτό αποφασίστηκε ο εκσυγχρονισμός του.
Το νέο σύστημα θα αποτελείται από υπολογιστές κυκλοφορίας και ρυθμιστές κυκλοφορίας, καθώς και από τον εξοπλισμό διασύνδεσης μεταξύ τους. Επίσης, θα υπάρχουν 250 ρυθμιστές κυκλοφορίας, οι οποίοι θα συνδεθούν είτε ενσύρματα, είτε ασύρματα με το νέο κέντρο φωτεινής σηματοδότησης.
Από εκεί θα γίνεται επιτήρηση και αναγγελία βλαβών, συλλογή, καταγραφή, ανάλυση στοιχείων κυκλοφορίας, επιλογή προγράμματος για κάθε κόμβο, εφαρμογή κυκλοφοριακών προγραμμάτων, ομαδοποίηση κόμβων, αντίστροφη μέτρηση για τους πεζούς, προμήθεια και τοποθέτηση ηχητικής διάταξης τυφλών. Επίσης, θα γίνει αντικατάσταση των φωτεινών σηματοδοτών τεχνολογίας πυρακτώσεως με σηματοδότες τεχνολογίας τύπου led.
Η προϋπολογισθείσα δαπάνη, η οποία ανέρχεται στο ποσό του 1.815.000 ευρώ, έχει ενταχθεί στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».
Όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας, «τα ευφυή συστήματα μεταφορών κατέχουν σημαντικό κοινωνικό ρόλο, σώζοντας ζωές και εξοικονομώντας χρόνο και χρήμα με την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, τη μείωση της συμφόρησης και τη βελτίωση της συνολικής απόδοσης των συστημάτων μεταφορών».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης