Commodities

Ενίσχυση του πετρελαίου παρά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας

Ενίσχυση του πετρελαίου παρά τις εμπορικές εντάσεις ΗΠΑ και Κίνας
Οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις μηνιαίες εκθέσεις των ΟΠΕΚ και ΔΟΕ που θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας
Περαιτέρω άνοδο καταγράφει κατά την έναρξη της εβδομάδας το πετρέλαιο, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας παραμένουν στο προσκήνιο, και η αμερικανική παραγωγή συνεχίζει την ανοδική της πορεία.
Ειδικότερα, περί τις 3:20 μ.μ. το Brent ενισχύεται κατά +1,37% με την τιμή του να διαμορφώνεται στα 68,03 δολ. ανά βαρέλι, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο της τάξεως του +1,03% στα 62,70 δολ. ανά βαρέλι.
Ο μαύρος χρυσός επιχειρεί να ανακτήσει τις απώλειες που σημείωσε κατά την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι ανησθχίες για το ενδεχόμενο ενός εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών παγκοσμίως άσκησε έντονες πιέσεις στις αγορές.
«Η αγορά προβληματίζεται για την κλιμάκωση των εντάσεων Κίνας και ΗΠΑ, καθώς μία τέτοια εξέλιξη θα ήταν άσχημη για την παγκόσμια ανάπτυξη και θα μείωνε περαιτέρω τη ζήτηση προς το πετρέλαιο», σχολίασε ο αναλυτής της SEB Markets, Bjarne Schieldrop.
Παράλληλα, ο αριθμός των εξεδρών εξόρυξης πετρελαίου στις ΗΠΑ σκαρφάλωσε στα υψηλότερα επίπεδα από τον Μάρτιο του 2015, γεγονός που υποδεικνύει ότι η παραγωγή της χώρας αναμένεται να ενισχυθεί περαιτέρω.
Πλέον, οι επενδυτές στρέφουν το βλέμμα τους στις μηνιαίες εκθέσεις του ΟΠΕΚ και του Διεθνούς Οργανισμού Ενέργειας, οι οποίες θα δημοσιευθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, και οι οποίες θα δώσουν περαιτέρω λεπτομέρειες για την παγκόσμια ζήτηση προς τον μαύρο χρυσό.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης