Τελευταία Νέα
Διεθνή

Στο επίκεντρο του ενεργειακού σχεδιασμού των Φιλιππίνων τo LNG

Στο επίκεντρο του ενεργειακού σχεδιασμού των Φιλιππίνων τo LNG
Σημαντικές εξελίξεις αναφορικά με το LNG
Την προθυμία της για την προώθηση ενός τερματικού σταθμού εισαγωγής LNG εξέφρασε η κυβέρνηση των Φιλιππίνων έτσι ώστε να αντισταθμίσει την πτώση της παραγωγής φυσικού αερίου από την εξάντληση των πεδίων.
Αντ’ αυτού πιθανή είναι η επιλογή προγραμματιστή από επτά ενδιαφερόμενες κοινοπραξίες το επόμενο έτος, σύμφωνα με τους αξιωματούχους της υπηρεσίας ενέργειας.
Εκτός από τις μονάδες ισχύος περίπου 3.300 MW που χρειάζονται εναλλακτική πηγή φυσικού αερίου πριν από την κατάρρευση της εγχώριας παραγωγής, το υγροποιημένο φυσικό αέριο παραμένει μια σκληρή πώληση στο ενεργειακό μείγμα της χώρας για πλήθος εμπορικών, κανονιστικών και τεχνικών λόγων.
Για τα περισσότερα δίκτυα ενέργειας στην αλυσίδα εφοδιασμού, η πρακτικότητα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με άνθρακα είναι δύσκολο να αγνοηθεί.
Ο άνθρακας παραμένει η φθηνότερη, πιο άφθονη και πιο εύκολα προσιτή πηγή καυσίμων, σε σύγκριση με τα καύσιμα όπως το LNG που παρουσιάζει αρκετά εμπόδια.
Αξίζει βέβαια στο σημείο αυτό να αναφερθεί ότι οι Φιλιππίνες δεν έχουν εισάγει κανένα LNG μέχρι σήμερα. Ακόμη και η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι δεν θα εφαρμόσει καμία αποκλειστική πολιτική υπέρ του αερίου και παραμένει υπέρ ενός συνδυασμού ενεργειακών πηγών με βάση την αξία.
Τέλος, ότι αφορά το LNG αναμένονται σημαντικές αλλαγές και προκλήσεις για τους πωλητές, τους αγοραστές και τους εμπόρους.

www.worldenergynews.gr

 

 

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης