Τελευταία Νέα

Ν. Αφρική: Υπογράφηκαν 27 συμφωνίες ΑΠΕ με δύο χρόνια καθυστέρηση

Ν. Αφρική: Υπογράφηκαν 27 συμφωνίες ΑΠΕ με δύο χρόνια καθυστέρηση
Τα υπογεγραμμένα έργα αφορούν επενδύσεις 4,7 δισ. δολ. τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια
Ο υπουργός Ενέργειας της Νότιας Αφρικής Jeff Radebe υπέγραψε συμφωνίες με 27 ανεξάρτητους παραγωγούς ηλεκτρικής ενέργειας μετά από περισσότερο από δύο χρόνια καθυστερήσεων.
Οι συμφωνίες υπόσχονται να αναζωογονήσουν το πρόγραμμα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας της χώρας που ήταν κάποτε ο ταχύτερος αναπτυσσόμενος τομέας, αλλά έχει καταρρεύσει εν μέσω των καθυστερήσεων.
Τα υπογεγραμμένα έργα αφορούν επενδύσεις ύψους 56 δισ. rand (4,7 δισ. δολ.) τα επόμενα δύο έως τρία χρόνια, δήλωσε ο Radebe.
Ο Radebe, ο οποίος διορίστηκε τον Φεβρουάριο από τον νέο Πρόεδρο Cyril Ramaphosa, δήλωσε ότι οι συμφωνίες έπρεπε να  υπογραφούν τον περασμένο μήνα, αλλά μια δικαστική πρόκληση τελευταίας στιγμής από την Εθνική Ένωση Μεταλλουργών της Νότιας Αφρικής και το Transform RSA προκάλεσε μια περαιτέρω καθυστέρηση.
Οι ομάδες, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα έργα ανανεώσιμης ενέργειας απειλούν θέσεις εργασίας, απέτυχαν να εμποδίσουν τις συμφωνίες.
Πριν από αυτό, η κρατική εταιρεία κοινής ωφέλειας  Eskom Holdings SOC Ltd. πάγωσε για περισσότερο από δύο χρόνια τις συμφωνίες για την αγορά ανανεώσιμης ενέργειας από έργα ιδιωτικής παραγωγής, με τα στελέχη να λένε ότι ήταν δαπανηρή και όχι πάντα διαθέσιμη..

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης