Διεθνή

Συνάντηση Ερντογάν και Ροχανί πριν από την τριμερή για τη Συρία με Πούτιν

Συνάντηση Ερντογάν και Ροχανί πριν από την τριμερή για τη Συρία με Πούτιν
Παρά τις διαφορές τους, το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία είναι τρεις από τις μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται σε μια σύγκρουση, η πορεία της οποίας καθορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό από ξένες επεμβάσεις
Συνομιλίες με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερντογάν πριν από μια τριμερή συνάντηση κορυφής με τη Ρωσία σχετικά με τη σύγκρουση στη Συρία είχε σήμερα στην Άγκυρα ο πρόεδρος του Ιράν Χασάν Ροχανί.
Παρά το γεγονός ότι υποστηρίζουν αντίθετες πλευρές στον πόλεμο οι τρεις χώρες εργάζονται από κοινού για να προσπαθήσουν να μειώσουν τη βία στη Συρία.
Η Ρωσία και το Ιράν είναι οι ισχυρότεροι υποστηρικτές του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Άσαντ, ενώ η Τουρκία υποστηρίζει αντάρτες που πολεμούν τον Άσαντ.
Ο Ροχανί πριν αναχωρήσει από το Ιράν δήλωσε ότι ξένες δυνάμεις που επιχειρούν στη Συρία χωρίς έγκριση από την κυβέρνηση της Δαμασκού θα πρέπει να αποχωρήσουν — μια αναφορά στην Τουρκία και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η Τουρκία διεξάγει επίθεση στη βορειοδυτική Συρία εναντίον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας και έχει δηλώσει πως θα επεκτείνει την εκστρατεία της και στη βορειοανατολική Συρία.
Η Δαμασκός έχει χαρακτηρίσει την επίθεση παράνομη εισβολή.
Ο ίδιος ο Ροχανί  κατά τη σημερινή συνάντησή του με τον Ερντογάν και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν θα συζητήσει την ανοικοδόμηση στη Συρία καθώς και την επεξεργασία νέου συντάγματος, στο πλαίσιο ενός σχεδίου με στόχο μια πολιτική λύση για τον τερματισμό του επταετούς πολέμου.
Παρά τις διαφορές τους, το Ιράν, η Ρωσία και η Τουρκία είναι τρεις από τις μεγάλες δυνάμεις που εμπλέκονται σε μια σύγκρουση, η πορεία της οποίας καθορίσθηκε σε μεγάλο βαθμό από ξένες επεμβάσεις, και η επιρροή τους μπορεί να αυξηθεί περαιτέρω, αν αποσυρθούν οι ΗΠΑ. Κάτι που ήδη μελετά ο Αμερικανός πρόεδρος δηλώνοντας  ότι  έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσουν  οι αμερικάνικες δυνάμεις από τη Συρία.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης