Τελευταία Νέα

Η ReNew Power εξαγόρασε την Ostro Energy σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες καθαρής ενέργειας της Ινδίας

Η ReNew Power εξαγόρασε την Ostro Energy σε μία από τις μεγαλύτερες συμφωνίες καθαρής ενέργειας της Ινδίας
Η ReNew δεν αποκάλυψε οικονομικά στοιχεία, αλλά πηγές του  Reuters δήλωσαν ότι η Ostro αποκτήθηκε έναντι περίπου 100 δισ. ρουπών (1,54 δισ. δολάρια),
Η ReNew Power, με την στήριξη της Goldman Sachs και του Καναδικού Board of Investment Plan Investment Board (CPPIB), ανακοίνωσε  τη Δευτέρα 2/3/2018 ότι έχει αποκτήσει την Ostro Energy Private Ltd, από την Actis LLP με έδρα το Λονδίνο, σε μία από τις μεγαλύτερες αγορές της Ινδίας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.
Η ReNew δεν αποκάλυψε οικονομικά στοιχεία, αλλά πηγές του  Reuters δήλωσαν ότι η Ostro αποκτήθηκε έναντι περίπου 100 δισ. ρουπών (1,54 δισ. δολάρια), και περιλαμβάνει χρέη και ίδια κεφάλαια.
Το μετοχικό κεφάλαιο περίπου 40 δισεκατομμυρίων ινδικών ρουπών (614,34 εκατομμύρια δολάρια) χρηματοδοτήθηκε μερικώς από την CPPIB και το υπόλοιπο χρηματοδοτήθηκε από τα μετρητά της ReNew, σύμφωνα με τις πηγές.
Ένα συνολικό χρέος περίπου 60 δισεκατομμυρίων ρουπών θα αναληφθεί από την  ReNew.
Η CPPIB ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι έχει επενδύσει επιπλέον 247 εκατομμύρια δολάρια στην ReNew Power για να υποστηρίξει την εξαγορά της εταιρείας Ostro από την Sumant Sinha, προσθέτοντας στην αρχική της επένδυση 144 εκατομμύρια δολάρια νωρίτερα αυτό το έτος.
Η  ReNew εκτιμάται σε 2 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ η Goldman κατέχει πάνω από το  50% σύμφωνα με το Reuters.
Με την εξαγορά της Ostro, η συνολική καθαρή ενεργειακή ικανότητα της ReNew Power είναι πάνω από 5,6 gigawatts, το 65% των οποίων είναι ήδη λειτουργική, ανέφερε η εταιρεία στην ανακοίνωση.
Η ReNew διαθέτει σχεδόν ίσο αριθμό ενεργητικών αιολικής και ηλιακής ενέργειας από την άποψη της εγκατεστημένης δυναμικότητας, ενώ η επιχείρηση του Ostro έχει κυρίως αιολική ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης