Διεθνή

Βραζιλία: Nέα διαρροή σε αγωγό της Anglo American – Σταμάτησαν οι εργασίες

Βραζιλία: Nέα διαρροή σε αγωγό της Anglo American – Σταμάτησαν οι εργασίες
Οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας έδωσαν εντολή στην Anglo American Plc να σταματήσει τις επιχειρήσεις στη χώρα μετά από διαρροή αγωγών.
Η Anglo American είχε προηγουμένως διακόψει τις εργασίες εξόρυξης στο σύστημα Minas-Rio της Βραζιλίας, η οποία μεταφέρει σιδηρομετάλλευμα από το ορυχείο και τη μονάδα επεξεργασίας της εταιρείας Minas Gerais  στο λιμάνι του Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταξύ 12 Μαρτίου και 27 Μαρτίου μετά από προηγούμενη διαρροή.
"Το γεγονός  οδήγησε την εταιρεία να σταματήσει  τη διαδικασία επανέναρξης της μεταφοράς σιδηρομεταλλεύματος", ανέφερε η Anglo American σε ανακοίνωση. "Η εταιρεία θα θέσει επίσης τους εργαζόμενους σε άδεια μετ 'αποδοχών."
Μέσω του αγωγού διακινείται ένα μίγμα συμπυκνωμένου σιδηρομεταλλεύματος και νερού. Η ανακοίνωση δεν ανέφερε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το ατύχημα ούτε πότε αναμένεται θα ξαναρχίσουν οι δραστηριότητες .
Σύμφωνα με το Reuters έγγραφο από τον βραζιλιάνο περιβαλλοντικό παρατηρητή Ibama ανέφερε ότι η Anglo American θα μπορούσε να επαναλάβει τις δραστηριότητές της μόλις αποδείξει την ασφάλεια του αγωγού.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης