Τελευταία Νέα
Διεθνή

Abe (Ιαπωνία): Θα θέσω το θέμα της απαγωγής Ιαπώνων από τη Β. Κορέα στον Trump

Abe (Ιαπωνία): Θα θέσω το θέμα της απαγωγής Ιαπώνων από τη Β. Κορέα στον Trump
Το 2002 η Β. Κορέα παραδέχθηκε ότι είχε απαγάγει 13 Ιάπωνες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80
Το θέμα των απαχθέντων Ιαπώνων από τη Βόρεια Κορέα θα θέσει στον πρόεδρο των ΗΠΑ, Donald Trump κατά τη συνάντηση που θα έχει τις επόμενες εβδομάδες ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe.
«Σκοπεύω να επισκεφθώ τις ΗΠΑ τον επόμενο μήνα και να έχω μια συνάντηση κορυφής με τον πρόεδρο Trump προκειμένου να συνομιλήσουμε για το θέμα της Β. Κορέας.
Συγκεκριμένα, θα ήθελα να του εξηγήσω τη στάση της Ιαπωνίας για το θέμα των απαγωγών» είπε ο Abe κατά τη συνάντηση του με συγγενείς των απαχθέντων.
Σημειώνεται πως το 2002 η Βόρεια Κορέα παραδέχθηκε πως απήγαγε 13 Ιάπωνες τις δεκαετίες του ’70 και του ’80 προκειμένου να τους εκπαιδεύσει ως κατασκόπους, εκ των οποίων οι 5 φέρονται να επέστρεψαν στην Ιαπωνία.
Ωστόσο, το Τόκιο εκτιμά πως είναι εκατοντάδες οι Ιάπωνες που έχουν απαχθεί.
Σημειώνεται πως μετά τη συνάντηση στις 27 Απριλίου που θα έχει ο επικεφαλής της Βόρειας Κορέας, Kim Jong un με τον πρόεδρο της Ν. Κορέας, Moon Jae in, θα ακολουθήσει εντός του Μαΐου η συνάντηση Kim – Trump.
Η Ιαπωνία θέλει να διασφαλίσει ότι ο Trump δεν θα καταλήξει σε κάποια συμφωνία που να διασφαλίζει μεν τα συμφέροντα και την εδαφική ακεραιότητα των ΗΠΑ αλλά να αφήνει εκτεθειμένη σε επιθέσεις την ίδια.
Μάλιστα δεν αποκλείεται να υπάρξει και συνάντηση του Kim Jong un και με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης