Τελευταία Νέα
Αναλύσεις

Κρίσιμη συνάντηση στη Βιέννη για το Σκοπιανό

Κρίσιμη συνάντηση στη Βιέννη για το Σκοπιανό
Στις 10:30 ώρα Ελλάδας αρχίζει η συνάντηση
Κρίσιμη συνάντηση στη Βιέννη θα έχει σήμερα Παρασκευή 30 Μαρτίου με τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ, M. Nimetz και με τον Σκοπιανό ομόλογο του N. Dimitrov ο υπουργός Εξωτερικών Ν. Κοτζιάς για το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ.
Η συνάντηση, η οποία θα γίνει στις 10:30 ώρα Ελλάδος στο υπουργείο Εξωτερικών της Αυστρίας και όχι, ως είθισται, στην έδρα του ΟΗΕ, καθώς σήμερα για τους καθολικούς είναι Μεγάλη Παρασκευή και τα γραφεία του διεθνούς οργανισμού είναι κλειστά, θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό εάν θα υπάρξει συμφωνία που με τη σειρά της θα κατατεθεί προς ψηφοφορία στην ελληνική Βουλή.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Nimetz θα είναι αυτός που θα λάβει πρώτος τον λόγο και θα παρουσιάσει τη νομική φόρμα βάσει της οποίας θα κατατεθεί η ενδεχόμενη μελλοντική συμφωνία των δύο μερών στον ΟΗΕ, με κενά στα επίμαχα θέματα, όπως η ονομασία.
Θα ακολουθήσουν τοποθετήσεις από τους δύο υπουργούς Εξωτερικών και η διαπραγμάτευση επί των θέσεών τους, η οποία αναμένεται ότι θα είναι μακρά σε διάρκεια.
Σημειώνεται πως η τελευταία τριμερής συνάντηση που έγινε τον περασμένο Φεβρουάριο διήρκεσε περισσότερο 7 ώρες.
Χθες βράδυ οι κ.κ. Κοτζιάς και Dimitrov είχαν ήδη μία αρχική συζήτηση σε δείπνο εργασίας το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, διεξήχθη σε καλό κλίμα και διήρκησε 3 ώρες.
Σε κάθε περίπτωση από την ερχόμενη Δευτέρα 2 Απριλίου ο κ.Κοτζιάς θα αρχίσει να έχει κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς προκειμένου να τους ενημερώσει για τα αποτελέσματα της μέχρι στιγμής διαπραγμάτευσης.
Η αρχή θα γίνει τη Δευτέρα 2/4 με τον γγ του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα και θα ακολουθήσουν συναντήσεις με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς πλην του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος δεν δέχθηκε ενημέρωση από τον κ.Κοτζιά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης