Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Το Greek Energy Forum συμμετέχει επίσημα στις εργασίες του ΟΗΕ για το Φυσικό Αέριο για τρίτη χρονιά

Το Greek Energy Forum συμμετέχει επίσημα στις εργασίες του ΟΗΕ για το Φυσικό Αέριο  για τρίτη χρονιά
Στόχος της συγκεκριμένης Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ είναι η προώθηση πολιτικών και πρακτικών που θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών μεθανίου και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής.
Για 3η συνεχή χρονιά, το Greek Energy Forum (GEF) συμμετέχει ως επίσημο μέλος στην Ομάδα Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ για το Φυσικό Αέριο (Group of Gas Experts) υπό την αιγίδα της Οικονομικής Επιτροπής (UN Economic Commission). Το GEF αποτελεί επίσημο μέλος της εν λόγω επιτροπής από το 2016, κατόπιν πρόσκλησης από τον ΟΗΕ και ως αναγνώριση της επιρροής και τεχνογνωσίας που διαθέτει ως μη-κυβερνητική οργάνωση στα ενεργειακά δρώμενα της ΝΑ Ευρώπης.
Στόχος της συγκεκριμένης Ομάδας Εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ είναι η προώθηση πολιτικών και πρακτικών που θα επιτρέψουν τη μείωση των εκπομπών μεθανίου και την αξιοποίηση του φυσικού αερίου για την καταπολέμηση της Κλιματικής Αλλαγής.
Τα κράτη-μέλη της UN Economic Commission είναι συνολικά 56 και σε αυτά κατοικεί το 20% του παγκόσμιο πληθυσμού.
Περιλαμβάνουν όλα τα κράτη της Ευρώπης, τις ΗΠΑ, τον Καναδά, την Τουρκία, το Ισραήλ, το Καζακστάν, το Κυργιστάν, το Τατζικιστάν, το Τουρκμενιστάν και το Ουζμπεκιστάν.  
Το GEF εκπροσώπησε για ακόμη μία φορά ο Αλέξανδρος Λαγάκος – νυν Αντιπρόεδρος του GEF.
Επιπλέον, ο Αλέξανδρος Λαγάκος συμμετείχε ως ομιλητής στις εργασίες της Ετήσιας Συνδιάσκεψης των Εμπειρογνωμόνων, που πραγματοποιήθηκε στις 22 και 23 Μαρτίου 2018 στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη.
Το θέμα της ομιλίας του κ.Λαγάκου αφορούσε τα νέα δεδομένα στην παγκόσμια αγορά υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) και πιο συγκεκριμένα τα πρόσφατα στοιχεία που αποδεικνύουν πως αφενός οι κύριοι όροι εμπορίας LNG αλλάζουν και αφετέρου πως η αγορά ωριμάζει με τάχιστους ρυθμούς.
Μεταξύ των κυρίων συμπερασμάτων της παρουσίασης του GEF ήταν και το γεγονός πως το 2017 οι μεσογειακές χώρες (μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα) ήταν η δεύτερη μεγαλύτερη έκπληξη για τη διεθνή αγορά – μετά την Κίνα – αναφορικά με την ετήσια αύξηση εισαγόμενων φορτίων. 
Το στοιχείο αυτό είναι ενδεικτικό των θετικών προοπτικών που αξίζει η μεσογειακή αγορά από πλευράς των μεγάλων προμηθευτών LNG, αποδεικνύοντας πως μπορεί να προσφέρει υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης.
Το Greek Energy Forum – ως ένας διεθνής φορέας διαλόγου και δικτύωσης -  θα συνεχίσει να αξιοποιεί αντίστοιχες ευκαιρίες, προκειμένου να αναδεικνύει με κάθε τρόπο – με ενθουσιασμό αλλά και ρεαλισμό – τις θετικές προοπτικές που χαρακτηρίζουν τον ενεργειακό τομέα  τόσο στην πατρίδα μας όσο και στην ευρύτερη γειτονιά μας.
Σημαντικά εφόδια του GEF σε αυτή την αποστολή είναι το δίκτυο 15,000 επαφών στο διεθνή ενεργειακό τομέα, τα 6 παραρτήματά του ανά τον κόσμο (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Αθήνα, Λευκωσία, Ντουμπάι, Ουάσινγκτον) και φυσικά η ανεκτίμητη εμπειρία και γνώση των μελών του.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης