Διεθνή

Ενδιαφέρον από Anadarko, Total, ENI και Statoil για επενδύσεις στην Αλγερία

Ενδιαφέρον από Anadarko, Total, ENI και Statoil για επενδύσεις στην Αλγερία
"Ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Sonatrach για να αναπτύξουν δραστηριότητες γεωτρήσεων ανοικτής θαλάσσης στην Αλγερία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Abdelmoumen Ould Kaddour
Οι μεγάλες εταιρείες πετρελαίου Anadarko, Total, η ENI και Statoil εξέφρασαν το ενδιαφέρον τους να βοηθήσουν την Αλγερία να ξεκινήσει γεωτρήσεις, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων APS, το οποίο επικαλείται τον διευθύνοντα σύμβουλο της κρατικής εταιρείας ενέργειας Sonatrach.
"Ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στη Sonatrach για να αναπτύξουν δραστηριότητες γεωτρήσεων ανοικτής θαλάσσης στην Αλγερία", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Abdelmoumen Ould Kaddour.
Η Sonatrach ξεκίνησε σεισμικές μελέτες κοντά στις παραθαλάσσιες περιοχές  Oran και Bejaia για να αξιολογήσει το δυναμικό υδρογονανθράκων για τη δημιουργία υπεράκτιων σχεδίων γεώτρησης, πρόσθεσε.
Η  Αλγερία, μέλος του ΟΠΕΚ, αγωνίζεται να προσελκύσει ξένες ενεργειακές επενδύσεις καθώς οι  σκληροί όροι και η γραφειοκρατία αποτρέπουν τους ξένους επενδυτές.
Ωστόσο, σε μια προσπάθεια βελτίωσης του επενδυτικού κλίματος, η κυβέρνηση επεξεργάζεται τροποποιήσεις στον ενεργειακό νόμο προκειμένου να εισαγάγει περισσότερα κίνητρα για τους επενδυτές.

www.worlenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης