Αναλύσεις

S. Chakrabarti: Στήριξη της EBRD στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα

tags :
S. Chakrabarti: Στήριξη της EBRD στην ανάπτυξη των ΑΠΕ στην Ελλάδα
1,61 δισ. οι επενδύσεις σε δυόμισι χρόνια
Στην συμβολή  της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη  στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος της  Suma Chakrabarti κατά την διάρκεια της επίσκεψή τους στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη.
Ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας για την Ανασυγκρότηση και την Ανάπτυξη συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννη Δραγασάκη, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Θανάση Σαββάκη, Πρόεδρο του Συνδέσμου Βόρειων Βιομηχανιών Ελλάδας.
Στις δηλώσεις του ο  πρόεδρος Suma Chakrabarti  ανέφερε μεταξύ άλλων ότ : "σε λιγότερο από δυόμισι χρόνια έχουμε επενδύσει 1,6 δισ. ευρώ στην ελληνική οικονομία και η Ελλάδα έχει γίνει η πέμπτη μεγαλύτερη χώρα στην οποία επενδύουμε.
Αυτό αποδεικνύει τι μπορεί να κάνει η EBRD και καταδεικνύει τη δέσμευσή μας προς τη χώρα, ένα από τα ιδρυτικά μέλη του θεσμικού μας οργάνου. Εάν συμφωνήσουν οι μέτοχοί μας, είμαστε έτοιμοι να συνεργαστούμε με τις ελληνικές αρχές για να επεκτείνουμε την εντολή μας για την υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης ».
Από την έναρξη των εργασιών της, η Τράπεζα έχει συμβάλει σημαντικά στη στήριξη του ιδιωτικού τομέα, στην ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας και στην ενίσχυση της περιφερειακής ολοκλήρωσης της τοπικής οικονομίας.
Παράλληλα ανέφερε ότι οι ελληνικές αρχές ζητούν παράταση της εντολής της Τράπεζας πέραν του 2020
Όλες οι επενδύσεις της EBRD στην Ελλάδα μέχρι σήμερα ήταν στον ιδιωτικό τομέα και το 20% ήταν επενδύσεις σε μετοχές.
Σημαντικά παραδείγματα είναι η σταθεροποίηση του τραπεζικού τομέα με την απόκτηση συμμετοχών στις τέσσερις συστημικές τράπεζες της χώρας. Συμμετοχή 187 εκατ. ευρώ στον εκσυγχρονισμό 14 περιφερειακών αερολιμένων υπό την Fraport.
Έργα ύψους 300 εκατ. ευρώ για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και στήριξη για επιχειρήσεις όπως οι Φουρλής, Λούλης και Μυτιληναίος καθώς και μια επένδυση στην Dimand.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης