Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μεξικό: Repsol και Premier κέρδισαν τα πρώτα μπλοκ της τελευταίας δημοπρασίας πριν τις εκλογές

tags :
Μεξικό: Repsol και Premier κέρδισαν τα πρώτα μπλοκ της τελευταίας δημοπρασίας πριν τις εκλογές
Σε πλειστηριασμό 35 μπλοκ πετρελαίου και φυσικού αερίου
Το Μεξικό, ξεκίνησε την Τρίτη 27/3/2018 τον τελικό πλειστηριασμό ενέργειας πριν από τις προεδρικές εκλογές του Ιουλίου, προκηρύσσοντας 35 μπλοκ πετρελαίου και  φυσικού δοκιμάζοντας το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών εν μέσω αβεβαιότητας σχετικά με τις ενεργειακές μεταρρυθμίσεις.
Τα πρώτα μπλοκ κέρδισαν η ισπανική Repsol και η βρετανική  Premier Oil στη λεκάνη Burgos με λίγες εταιρείες να καταθέτουν προσφορές.
Τα μπλοκ σε δύο άλλες λεκάνες θα απονεμηθούν αργότερα την ημέρα.
Ο πρωθυπουργός Andres Manuel Lopez Obrador  υποστηρίζει ότι εάν κερδίσει τις εκλογές της 1ης Ιουλίου, θα αναθεωρήσει περισσότερες από 90 συμβάσεις που έχουν υπογραφεί από τότε που το Μεξικό ψήφισε  τους νόμους το 2013, κλείνοντας το 75ετές μονοπώλιο της κρατικής εταιρείας ενέργειας Pemex.

Ο Lopez Obrador δήλωσε αυτό το μήνα ότι θα ζητήσει από τον Πρόεδρο Enrique Pena Nieto να ακυρώσει δύο δημοπρασίες που προγραμματίζονται για το δεύτερο εξάμηνο του έτους, αν κερδίσει τον Ιούλιο.
Το Μεξικό ανταγωνίζεται με τη Βραζιλία, η οποία διεξάγει αυτή τη βδομάδα μια δημοπρασία, ενώ μια άλλη έχει προγραμματιστεί τον Ιούνιο.
Η Βραζιλία έχει προεδρικέ εκλογές τον Οκτώβριο, με επικρατέστερο τον αριστερό υποψήφιο Ciro Ferreira Gomes, ο οποίος προειδοποιεί ότι αν κερδίσει θα εξαγοράσει ενεργειακά περιουσιακά στοιχεία που αγόρασαν οι επενδυτές.
Στη δημοπρασία της Πέμπτης, το Μεξικό προσφέρει 35 περιοχές στις λεκάνες Burgos, Tampico-Misantla-Veracruz και στη Νοτιοανατολική λεκάνη.
Δεκατέσσερις εταιρείες, μεταξύ των οποίων  η BP, η Chevron, η Eni, η ONGC Videsh της Ινδίας, η Pemex, η Petronas, η Repsol, η Shell και η Total, ως μεμονωμένοι υποψήφιοι, και 22 κοινοπραξίες εκτιμάται ότι θα υποβάλουν προσφορές.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης