Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα

Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα: Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πρώτου πυρηνικού αντιδραστήρα
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα υποστηρίζουν ότι χρειάζονται την πυρηνική ενέργεια για να αντιμετωπίσουν την αυξανόμενη ζήτηση για ενέργεια, να μειώσουν την εξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και να απελευθερώσουν περισσότερο πετρέλαιο για εξαγωγές
Η κατασκευή της μονάδας 1 του πυρηνικού σταθμού Barakah (NPP) στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα (26/3), σύμφωνα με την Παγκόσμια Πυρηνική Ένωση (WNA).
Μια τελετή στην οποία παρέστη ο Πρόεδρος της Νότιας Κορέας Moon Jae-in και ο Πρίγκιπας του Αμπού Ντάμπι Mohammed bin Zayed Al Nahyan σημάδεψαν με την παρουσία τους την ολοκλήρωση της κατασκευής της μονάδας 1 στο Barakah που βρίσκεται στην ακτή του Περσικού Κόλπου.
Ο πυρηνικός σταθμός του Barakah σχεδιάζει να διαθέσει τέσσερις αντιδραστήρες δυναμικότητας 1.400 MW, οι οποίοι κατασκευάζονται από την Korea Electric Power Corporation (KEPCO). Οι μονάδες έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν μέχρι το 2020.
Οι τέσσερις πυρηνικοί αντιδραστήρες θα παράγουν μέχρι και το 25% των αναγκών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στην ηλεκτρική ενέργεια και θα συμβάλλουν στην εξοικονόμηση έως και 21 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα κάθε χρόνο, σύμφωνα με τη WNA.
«Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την εκκίνηση του πρώτου αντιδραστήρα στο Barakah. Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα σύντομα θα επωφεληθούν από την αξιόπιστη παροχή καθαρού ηλεκτρισμού που θα παράγει η Barakah ", ανέφερε η Agneta Rising, γενικός διευθυντής της WNA.
«Η πολιτική των Ηνωμένων Αραβικών για μείωση της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από ορυκτά καύσιμα με την ανάπτυξη ενός συνδυασμού τεχνολογιών καθαρής ενέργειας που περιλαμβάνει σημαντική συμβολή από την πυρηνική ενέργεια είναι αυτή που πρέπει να αγκαλιαστεί παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένης της Νότιας Κορέας», ανέφερε η Rising.
Τέλος, πρόσθεσε ότι η χρήση της πυρηνικής ενέργειας θα μπορούσε να συμβάλλει στη διασφάλιση της ταχύτερης και οικονομικότερης μετάβασης σε ένα καθαρό, ασφαλές και αξιόπιστο ενεργειακό μέλλον.
Τα ΗΑΕ είναι σήμερα όγδοα στην λίστα της Παγκόσμιας Τράπεζας των χωρών με τις μεγαλύτερες εκπομπές CO2 ανά κάτοικο.
Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της κοινής γνώμης σχετικά με την πυρηνική τεχνολογία, η οποία πραγματοποιήθηκε το 2012, το 82% των Εμιράτων ευνοεί την ανάπτυξη της πυρηνικής ενέργειας και το 89% υποστηρίζει την κατασκευή ενός πυρηνικού εργοστασίου. Επιπλέον, το 89% θεωρεί ότι η ειρηνική χρήση της πυρηνικής ενέργειας ήταν «εξαιρετικά σημαντική».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης