Αναλύσεις

Ραγδαίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής τους

Ραγδαίες εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς - Απορρίφθηκε το αίτημα αποφυλάκισής τους
Επισπεύδει την υπόθεση η Τουρκία λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής με την ΕΕ στη Βάρνα της Βουλγαρίας
UPD - Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, το δικαστήριο στην Ανδριανούπολη αποφάσισε να παρατείνει την προφυλάκιση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και κατόπιν τούτου, οι δικηγόροι τους θα μπορούν μετά από ένα μήνα να υποβάλλουν νέο αίτημα αποφυλάκισης.
Στο θέμα της κράτησης, νωρίτερα, αναφέρθηκε μετά και τις παρεμβάσεις αξιωματούχων της ΕΕ, ο υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1.

Νωρίτερα, γραφόταν ότι:

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στην Τουρκία.

Λίγες ώρες μετά τη Σύνοδο Κορυφής ΕΕ – Τουρκίας στη Βάρνα της Βουλγαρίας, πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν πολύ μεγάλες πιθανότητες να συζητηθεί σήμερα Τρίτη 27/3 το θέμα της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων.
Σημειώνεται πως το θέμα αυτό ήταν προγραμματισμένο να εξεταστεί την ερχόμενη Παρασκευή 30/3.
Η εξέλιξη αυτή γεμίζει με αισιοδοξία την ελληνική πλευρά καθώς έρχεται λίγο μετά τις πιέσεις που άσκησαν Juncker και Tusk στον πρόεδρο της Τουρκίας, Rejep Tayip Erdogan προκειμένου να αφεθούν ελεύθεροι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί.
Μάλιστα αναφέρεται ότι ο πρόεδρος της Κομισιόν απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Τουρκίας του είπε: «Είσαι ηγέτης, δεν κινδυνεύεις από δύο στρατιωτικούς που χάθηκαν στα χιόνια, πρέπει να κάνουν Πάσχα στα σπίτια τους».
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Erdogan απάντησε στον Juncker πως το θέμα είναι στα χέρια των Τούρκων δικαστών, οι οποίοι «θα το εκτιμήσουν στη σωστή του διάσταση, με τον Juncker να εκφράζει την εμπιστοσύνη του στις τουρκικές αρχές «ότι θα επιλύσουν το ζήτημα των δύο στρατιωτικών πριν από το ορθόδοξο Πάσχα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης