Ενέργεια

Αύριο "πέφτουν" οι υπογραφές από τη ΔΕΗ και τη State Grid για τον ΑΔΜΗΕ

Αύριο
Τα βήματα που θα οδηγήσουν στην απόσχιση του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ και στην εισαγωγή του στο Χρηματιστήριο
Παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργου Σταθάκη υπογράφεται αύριο Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου η συμφωνία μεταξύ της ΔΕΗ και της κινεζικής State Grid για την πώληση του 24% του ΑΔΜΗΕ, έναντι τιμήματος 320 εκατ. ευρώ. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να υπογράψει τη συμφωνία, ολοκληρώνοντας σε χρόνο-ρεκόρ την όλη διαδικασία, αν και το επόμενο διάστημα έως και το Μάρτιο θα πρέπει να γίνουν μια σειρά κινήσεις για την ολοκλήρωση της διαδικασίας απόσχισης του ΑΔΜΗΕ από τη ΔΕΗ αλλά και την υλοποίηση της συμφωνίας με τους δανειστές για την εισαγωγή του ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο. 
Έτσι αναμένεται να ακολουθήσει Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΔΕΗ, η οποία θα εγκρίνει την πώληση του 25% του ΑΔΜΗΕ στο δημόσιο και συγκεκριμένα στην εταιρία συμμετοχών ΔΕΣ-ΑΔΜΗΕ.
Επίσης η γενική συνέλευση της ΔΕΗ θα εγκρίνει την εισφορά του 51% του ΑΔΜΗΕ στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ και τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, με σκοπό την εις είδος διανομή στους μετόχους της ΔΕΗ των μετοχών που κατέχει στην ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ. 
Η συγκεκριμένη γενική συνέλευση που αναμένεται να συνέλθει εντός του Ιανουαρίου 2017.
Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της αίτησης και του ενημερωτικού δελτίου για την εισαγωγή της ΔΕΣ ΑΔΜΗΕ στο Χρηματιστήριο, κάτι που προβλέπεται να γίνει έως τον Μάρτιο. 
Πρέπει να σημειωθεί ότι μετά τις κινήσεις αυτές, το 51% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ θα ελέγχεται από το Δημόσιο (17% ΤΑΙΠΕΔ και 34% Δημόσιο), το 24% από τη State Grid και το υπόλοιπο θα ανήκει στο ευρύ επενδυτικό κοινό.

Αρχική δημοσίευση: 15/12/2016 08:11

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης