Ευρώπη

Ξεκίνησε στη Βάρνα η συνάντηση ΕΕ και Τουρκίας

Ξεκίνησε στη Βάρνα η συνάντηση ΕΕ και Τουρκίας
Το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναμένεται να θέσουν στη συνάντηση οι Tusk και Juncker
Παρουσία του πρωθυπουργού της Βουλγαρίας, Boyko Borisov ξεκίνησε στη Βάρνα η συνάντηση ΕΕ-Τουρκίας, μεταξύ του Προέδρου της ΕΕ, Donald Tusk, του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Juncker και του Τούρκου Προέδρου, Recep Tayyip Erdogan.
Ο Τούρκος Πρόεδρος προσήλθε στη συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Mevlout Tsavousoglou, με τον υπουργό αρμόδιο για θέματα ΕΕ,   Omer Chelik και με τον υπουργό Ενέργειας Berat Al Baïrak.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι Tusk και Juncker θα θέσουν το θέμα των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, όπως ζητήθηκε από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.
Η Τουρκία θα ζητήσει από την Ευρωπαϊκή Ενωση να άρει όλα τα εμπόδια για την ένταξή της και παραμένει προσηλωμένη στην ενταξιακή διαδικασία, δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Erdogan πριν αναχωρήσει για τη σύνοδο με τους επικεφαλής της Ενωσης στη Βουλγαρία.
Ο τούρκος πρόεδρος δήλωσε επίσης ότι θα συζητήσει το ζήτημα της αποτυχίας, όπως θεωρεί η Αγκυρα, της Ενωσης να τηρήσει τις υποσχέσεις της ως προς τους σύρους πρόσφυγες.

 

www.bankingnews.gr
www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης