Αναλύσεις

«Κακό σενάριο» η ρήξη Ε.Ε - Τουρκίας στη Βάρνα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

«Κακό σενάριο» η ρήξη Ε.Ε - Τουρκίας στη Βάρνα, σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου
Ως κακό σενάριο χαρακτήρισε την όποια ενδεχόμενη συνολική ρήξη των σχέσεων μεταξύ της Ε.Ε. και της Τουρκίας στη Σύνοδο της Βάρνας, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χρίστοδουλίδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο του ΣΙΓΜΑ.
Ο κ. Χριστοδουλίδης εξήγησε αυτή τη θέση λέγοντας: «Δεν θα υπάρχει ο λόγος και ο ρόλος που η Κυπριακή Δημοκρατία αλλά και η Ελλάδα μπορούν να έχουν σε αυτό το θέμα».
Την ίδια ώρα, ο Υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά θα τεθούν σε τέτοιο βαθμό και σε τέτοιο επίπεδο τα θέματα κυπριακού ενδιαφέροντος.
«Την ίδια στιγμή, οι δημόσιες δηλώσεις του κ. Ερντογάν δεν επιτρέπουν αισιοδοξία, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», σημείωσε ο κ. Χριστοδουλίδης.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η δική μας επιθυμία, ως Κυπριακή Δημοκρατία, είναι να υπάρξουν αποτελέσματα από αυτή τη Σύνοδο.
«Μια σημαντική διάσταση που θα ήθελα να αναφέρω είναι ότι γνωρίζουμε τα ξεκάθαρα μηνύματα που θα σταλούν από πλευράς Ε.Ε, και την ίδια στιγμή γνωρίζουμε ότι ο κ. Ερντογάν πηγαίνει στη Σύνοδο για να εξασφαλίσει συγκεκριμένες δεσμεύσεις από πλευράς της Ε.Ε.», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν υπάρχει κάποιο νεότερο αναφορικά με το κοινωνικό δείπνο Αναστασιάδη – Ακιντζί, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι δεν υπάρχει κάτι καινούργιο, τονίζοντας ότι η πλευρά μας αναμένει από τον κ. Ακιντζί να ανταποκριθεί στο αίτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.    

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης