Διεθνή

Τον Οκτώβριο ξεκινά η Total τη γεώτρηση στον κόλπο του Μεξικού

Τον Οκτώβριο ξεκινά η Total τη γεώτρηση στον κόλπο του Μεξικού
Το μπλοκ  των 1,499 τετραγωνικών μιλίων (2,976 τετραγωνικών χιλιομέτρων) πιστεύεται ότι περιέχει περίπου 1,440 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe)
Η γαλλική πετρελαϊκή εταιρεία Total θα ξεκινήσει τη γεώτρηση της πρώτης εξερεύνησης βαθέων υδάτων σε μπλοκ στον Κόλπο του Μεξικού τον Οκτώβριο, σύμφωνα με σχέδιο που εγκρίθηκε την Παρασκευή 23/3/2018 από την Εθνική Επιτροπή Υδρογονανθράκων του Μεξικού (CNH).
Το τετραετές σχέδιο εξερεύνησης για το μπλοκ στη λεκάνη Perdido, νότια των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ ΗΠΑ και Μεξικού, απαιτεί τη διάνοιξη ενός ή δύο φρεατίων εξερεύνησης μεταξύ Οκτωβρίου και επόμενου Μαρτίου, σύμφωνα με την CNH.
Η ExxonMobil είναι εταίρος μετοχικού κεφαλαίου στην κοινοπραξία Total-led, η οποία κέρδισε τα αναπτυξιακά δικαιώματα στο Block 2 στην πρώτη δημοπρασία πετρελαίου βαθέων υδάτων του Μεξικού στα τέλη του 2016.
Το μπλοκ 1,499 τετραγωνικών μιλίων (2,976 τετραγωνικών χιλιομέτρων) πιστεύεται ότι περιέχει περίπου 1,440 δισεκατομμύρια βαρέλια ισοδύναμου πετρελαίου (boe) σε ελαφρύ και πολύ ελαφρύ αργό πετρέλαιο καθώς και φυσικό αέριο, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου ενέργειας.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης