Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Ολοκληρώνεται η εξαγορά του 67% του ΟΛΘ - Καταβλήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα 231,9 εκατ. ευρώ

Ολοκληρώνεται η εξαγορά του 67% του ΟΛΘ - Καταβλήθηκαν στο ΤΑΙΠΕΔ τα 231,9 εκατ. ευρώ
Το νέο διοικητικό συμβούλιο  θα συγκροτηθεί σε σώμα την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη  με Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σωτήριο Θεοφάνη και αναπληρωτή τον Boris Wenzel
Ολοκληρώνεται αύριο (23/3) η εξαγορά του 67% του ΟΛΘ από την South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT).
H καταβολή του τιμήματος των 231,9 εκατομμυρίων ευρώ στο ΤΑΙΠΕΔ έγινε σήμερα (22/3) Πέμπτη και το πακέτο των μετοχών θα περάσει  αύριο το πρωί μέσω του Χρηματιστηρίου.
Κατόπιν θα ενεργοποιηθούν οι παραιτήσεις των μελών του παρόντος διοικητικού συμβουλίου, οι οποίες έχουν ήδη υποβληθεί, και θα διοριστούν τα νέα μέλη της διοίκησης από τον επενδυτή.
Το νέο διοικητικό συμβούλιο  θα συγκροτηθεί σε σώμα την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη  με Πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο τον Σωτήριο Θεοφάνη και αναπληρωτή τον Boris Wenzel, που είναι ο επικεφαλής της μια εκ των τριών εταίρων του επενδυτικού σχήματος, της θυγατρικής της γαλλικής CMA CGM, Terminal Link. Τα υπόλοιπα επτά μέλη του ΔΣ είναι ο Alexander Mellenthin (DIEP), Arthur Davidian (Belterra), Γιόνγκ Γιου (Terminal Link) ,  Γαβριήλ Ιωάννου, Παναγιώτης Αλευράς, Παναγιώτης Μιχαλόπουλος και  Άγγελος Βλάχος (ΤΑΙΠΕΔ).
Υπενθυμίζεται πως η επενδύτρια South Europe Gateway Thessaloniki (SEGT) έχει τρεις μετόχους: το γερμανικό επενδυτικό κεφάλαιο Deutsche Invest Equity Partners (DIEP), το οποίο κατέχει και το 47%, την θυγατρική της γαλλικής ναυτιλιακής τακτικών γραμμών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων CMA CGM, Terminal Link, η οποία κατέχει το 33% και την Belterra Investments. συμφερόντων Ι. Σαββίδη (20%).
Στην κυρωθείσα από την Βουλή Σύμβαση Παραχώρησης προβλέπεται μεταξύ άλλων υποχρέωση της SEGT για επενδύσεις ύψους 180 εκατομμυρίων σε ορίζοντα επταετίας , ενώ έχουν εξασφαλιστεί η πρόσβαση του κοινού σε όλους τους εξαιρούμενους χώρους της πρώτης προβλήτας, καθώς και οι χρήσεις των ειδικά διαμορφωμένων κτιρίων που προβλέπονται για πολιτιστικές χρήσεις.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης