Τελευταία Νέα
Διεθνή

Cavusoglu (Τουρκία): H EE δεν ξέρει τι θέλει και τι να κάνει - Aσαφή τα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου

tags :
Cavusoglu (Τουρκία): H EE δεν ξέρει τι θέλει και τι να κάνει - Aσαφή τα θαλάσσια σύνορα του Αιγαίου
O Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Mevlut Cavusoglu δήλωσε ότι η Άγκυρα δεν αναμένει πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της χώρας
Η Τουρκία δεν αναμένει πρόοδο στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ λόγω της «στάσης του μπλοκ» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Mevlut Cavusoglu.
«Υπάρχει μια ΕΕ που δεν ξέρει τι θέλει και δεν ξέρει τι να κάνει» δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου και πρόσθεσε «έχουμε πει στην ΕΕ ότι θα πρέπει να εξετάσει τις πολιτικές της».
Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο Τούρκος ΥΠΕΞ αποκάλυψε ότι Τουρκία και οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέληξαν σε «μια συνεννόηση, όχι σε συμφωνία» σχετικά με την πόλη Μανμπίτζ της βόρειας Συρίας.
Ασαφή επίσης χαρακτήρισε τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.
Ο κ. Τσαβούσογλου φέρεται να σημείωσε πως το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα σύνορα που προκύπτουν από αυτά τα εδάφη δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και συνεπώς προκαλούν «μία σειρά από προβλήματα».
Η τοποθέτηση Τσαβούσογλου δόθηκε ως απάντηση σε ερώτηση βουλευτή του αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, το οποίο κατηγορεί το καθεστώς Ερντογάν ότι έχει επιτρέψει στην Ελλάδα να «προσαρτήσει» σχεδόν δήθεν τουρκικά 20 νησιά και βραχονησίδες.
Η δήλωση του κ. Τσαβούσογλου αντανακλά την πάγια εξωτερική πολιτική αμφισβητήσεων της Άγκυρας τις τελευταίες τρεις δεκαετίες, την οποία η Ελλάδα απορρίπτει κατηγορηματικά.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης