Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι επενδύσεις της Snam για να καταστεί η Ιταλία χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου

Οι επενδύσεις της Snam για να καταστεί η Ιταλία χώρα εξαγωγής φυσικού αερίου
''Η Ιταλία είναι γεωγραφικά και γεωλογικά πολύ καλή θέση να λειτουργήσει ως κόμβος", δήλωσε ο Alvera
Στην εξαγωγή φυσικού αερίου προχώρησε για πρώτη φορά η Ιταλία την περασμένη βδομάδα στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για να υπάρχει μεγαλύτερη ευελιξία στο σύστημά της.
Η Snam SpA εργάζεται για να αυξήσει την ευελιξία του συστήματός της έτσι ώστε το αέριο από τη Νότια Ευρώπη και την Αφρική να φτάσει στην κεντρική Ευρώπη.
Ο διευθύνων σύμβουλος Marco Alvera θέλει να δημιουργήσει ένα εμπορικό κέντρο για τα καύσιμα στη νότια Ευρώπη, το οποίο θα προσέθετε επιλογές για να ικανοποιήσει τη ζήτηση και να χρησιμοποιήσει τις εγκαταστάσεις αποθήκευσης στην Ιταλία, σύμφωνα με το bloomberg.


Το ορόσημο, το οποίο χρειάστηκε χρόνια σχεδιασμού και επενδύσεων από την Snam, θα εμβαθύνει τις συνδέσεις μεταξύ του δικτύου της Ιταλίας και την καρδιά της επιχείρησης εμπορίας φυσικού αερίου στη βόρεια Ευρώπη. Η Βρετανία και οι Κάτω Χώρες έχουν τους δύο βασικούς κόμβους για το εμπόρευμα στην Ευρώπη και o Alvera θα ήθελε να οικοδομήσει τη σημασία της Ιταλίας για τη βιομηχανία.
Η Ελβετία έχει αντλήσει περίπου 3 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως από την Ιταλία από τις 14 Μαρτίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε η εταιρεία εκμετάλλευσης αγωγών τη Δευτέρα (19/3).
«Αναμένουμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις μας υπέρ της ασφάλειας και της ευελιξίας του ιταλικού συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο πολλές φορές κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών έχει αποδείξει μεγαλύτερη αξιοπιστία σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε o Alvera σε μια παρουσίαση στρατηγικής στους επενδυτές την περασμένη εβδομάδα.
Η αναβάθμιση του δικτύου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του 2018.
Στη συνέχεια, η Snam θα έχει πιθανό προορισμό εξαγωγής από την Ελβετία και τη Γερμανία στη Γαλλία και τη Βόρεια Ευρώπη.
Τελικά, o Alvera επιδιώκει να αντλήσει περισσότερα αέρια από την περιοχή της Κασπίας Θάλασσας και τη Βόρεια Αφρική, δίνοντας στην Ιταλία πρόσθετες πηγές αερίου.
Η Snam δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι αύξησε το πενταετές επενδυτικό στόχο της κατά 10% στα 5,2 δισ. ευρώ μέχρι το 2021, με το μεγαλύτερο μέρος των επενδύσεων να διατεθεί για την αναβάθμιση του δικτύου διανομής της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης