Τελευταία Νέα
Ανανεώσιμες & Βιώσιμη Ανάπτυξη

ΗΠΑ: 10,6 GW ηλιακής ενέργειας εγκαταστάθηκαν το 2017

ΗΠΑ: 10,6 GW ηλιακής ενέργειας εγκαταστάθηκαν το 2017
Η μη οικιακή αγορά αυξήθηκε κατά 28% σε ετήσια βάση, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά
Η ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ εγκατέστησε 10,6 gigawatts (GW) νέας φωτοβολταϊκής ισχύος το 2017, σύμφωνα με μια μελέτη.
Ο αριθμός αυτός, αν και εξακολουθεί να είναι υψηλός αντιπροσωπεύει πτώση 30% σε σχέση με το 2016, που είχε φθάσεις τα 15 GW σύμφωνα με την έκθεση της Solar Market Insight  της  GTM Research και  της Solar Energy Industries Association (SEIA).
Σύμφωνα με το CNBC η μη οικιακή αγορά αυξήθηκε κατά 28% σε ετήσια βάση, συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.
Ωστόσο, οι κλάδοι οικιακής χρήσης και κοινής ωφέλειας είδαν υποχώρηση των εγκαταστάσεων.
Καλιφόρνια και τη Βόρεια Καρολίνα διατήρησαν τη θέση τους ως πρωταγωνιστές στην παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από ηλιακή ενέργεια στις ΗΠΑ, την εγκατάσταση, τη μεγαλύτερη και δεύτερη μεγαλύτερη ποσότητα της χωρητικότητας αντίστοιχα.
Η  SEIA εκιτμά ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς στις ΗΠΑ θα είναι διπλάσια κατά τα επόμενα πέντε χρόνια.
Οι τελευταίοι μήνες είχαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ηλιακή βιομηχανία των ΗΠΑ.
Τον Ιανουάριο, Εκπρόσωπος Εμπορίου των ΗΠΑ Ρόμπερτ Lighthizer είπε ότι ο Πρόεδρος Donald Trump είχε εγκρίνει προτάσεις για την επιβολή  δασμών στα εισαγόμενα ηλιακά κύτταρα και μονάδες, καθώς και τα εισαγόμενα πλυντήρια ρούχων.
Οι δασμοί θα διαρκέσουν τέσσερα χρόνια. Στο πρώτο έτος θα είναι 30%, και στη συνέχεια θα μειωθεί κατά 5% κάθε χρόνο, φθάνοντας το 15 % στο τέταρτο έτος.
Μετά την ανακοίνωση αυτής της απόφασης, η SEIA εκτίμησε  ότι θα προκαλέσει ουσιαστικά την απώλεια περίπου 23.000 θέσεων εργασίας  στις ΗΠΑ φέτος, συμπεριλαμβανομένων πολλών στον τομέα της μεταποίησης.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης