Τελευταία Νέα
Διεθνή

Αίγυπτος: H BP πουλά επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Σουέζ – Επικεντρώνεται στη Μεσόγειο

Αίγυπτος: H BP πουλά επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στο Σουέζ – Επικεντρώνεται στη Μεσόγειο
Η  GUPCO παράγει πάνω από 70.000 βαρέλια ημερησίως πετρελαίου και 400 εκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα φυσικού αερίου και εκτιμάται σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια
Στην πώληση του μεριδίου της  σε μια 50ετή επιχείρηση πετρελαίου και φυσικού αερίου στην Αίγυπτο προχωρεί η BP, καθώς επικεντρώνεται στα νεότερα πεδία φυσικού αερίου βαθέων υδάτων στα ανοικτά των ακτών της Μεσογείου, σύμφωνα με τραπεζικές πηγές που επικαλείται το Reuters.
Η εταιρεία παρουσίασε τις τελευταίες εβδομάδες σε δυνητικούς αγοραστές το μερίδιό της στην εταιρεία GUPCO, μια κοινή επιχείρηση με την αιγυπτιακή General Petroleum Corporation (EGPC) που ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1960.
Η  GUPCO παράγει πάνω από 70.000 βαρέλια ημερησίως πετρελαίου και 400 εκατομμύρια κυβικά πόδια ανά ημέρα φυσικού αερίου και εκτιμάται σε περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, ανέφεραν οι τρεις τραπεζικές πηγές
"Με επιτυχία κατορθώσαμε να διατηρήσουμε την παραγωγή πετρελαίου στον Κόλπο του Σουέζ και ο στόχος μας είναι να αναπτυχθούμε και να διατηρήσουμε τα επίπεδα παραγωγής για τα επόμενα χρόνια", αναφέρει στην ιστοσελίδα της  η  BP.
Η Αίγυπτος έχει γίνει βασικός κόμβος για την BP τα τελευταία χρόνια, καθώς αύξησε την παραγωγή φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο από τομείς όπως η ανάπτυξη του Δέλτα του Δυτικού Νείλου και το μερίδιό της στον γιγάντιο  τομέα  Zohar τομέα της Eni.
Η BP παράγει σήμερα σχεδόν το 15% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου της Αιγύπτου και σχεδόν το 30% της παραγωγής φυσικού αερίου με τους συνεργάτες της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα της.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης