Δελτία Τύπου

“Odysseus Praxis”: 1ο Συνέδριο για τη Διαβαλκανική και Μεσογειακή Συνεργασία και Ασφάλεια

“Odysseus Praxis”: 1ο Συνέδριο για τη Διαβαλκανική και Μεσογειακή Συνεργασία και Ασφάλεια
Η Βαλκανική και Μεσογειακή συνεργασία ως μοχλός ανάπτυξης και ασφάλειας
Την περασμένη εβδομάδα, υπό την αιγίδα της Περιφερείας Κεντρικής Μακεδονίας, Ενότητα Ημαθίας και τον συντονισμό του ΙGrow Institute for Economic Growth and Legal Reform (Washington/Roma/Chisinau/Cairo), πραγματοποιήθηκε στη Βέροια το 1ο Συνέδριο για τη Διαβαλκανική και Μεσογειακή Συνεργασία και Ασφάλεια “Odysseus Praxis”.
Σκοπός του συνεδρίου, είναι η δημιουργία ενός διεθνούς τόξου συνεργασίας για την περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των χωρών της περιοχής με την Ιταλία, άλλη μια απόδειξη πως η Ελλάδα αποτελεί χώρα-κλειδί για την ανάπτυξη και την ασφάλεια στα Βαλκάνια και την πρόωθηση των σχέσεων με την Ιταλία.
Στο πενθήμερο συνέδριο έλαβαν μέρος θεσμοί και ιδιώτες από την Ιταλία, το Λουξεμβούργο, τη Βουλγαρία, τη FYROM, την Κύπρο, τη Μολδαβία, τις ΗΠΑ και την Ινδία,  καθώς επίσης στελέχη των Ευρωπαϊκών Θεσμών μέσω τηλεδιάσκεψης.
Αποφασιστήκαν και δρομολογήθηκαν τα πρώτα έργα και οι πρώτες εμπορικές δράσεις μεταξύ ελληνικών και ξενών εταίρων, που κυρίως αφορούν μικρές επενδύσεις hi-tech στην Ελλάδα στον χώρο της ηλεκτροκίνησης και της επιστημονικής ερευνάς.
Μετά από δύο μήνες, το συνέδριο θα διεξαχθεί στη Σόφια της Βουλγαρίας, που προεδρεύει της ΕΕ για το τρέχων εξάμηνο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης