Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πολωνία: Aύξηση στις τιμές φυσικού αερίου για τους οικιακούς πελάτες της PGNiG

Πολωνία: Aύξηση στις τιμές φυσικού αερίου για τους οικιακούς πελάτες της PGNiG
Τον Ιανουάριο, η URE μείωσε το τιμολόγιο διανομής κατά περισσότερο από 7%
Η ρυθμιστική αρχή της αγοράς ενέργειας της Πολωνίας αύξησε τις τιμές του φυσικού αερίου για τους ιδιώτες πελάτες PGNiG κατά 1%, αλλά οι περικοπές των τιμολογίων διανομής νωρίτερα φέτος περιορίζουν την άνοδο των τιμών.
Η ρυθμιστική αρχή URE συνεχίζει να ελέγχει τα τιμολόγια αερίου για τα νοικοκυριά, αφού απελευθέρωσε την αγορά τον Οκτώβριο για βιομηχανικούς πελάτες στους οποίους η κρατική επιχείρηση PGNiG πωλεί το μεγαλύτερο μέρος του αερίου της.
Την Τετάρτη 14/3/2018, η URE ανακοίνωσε ότι αύξησε τις τιμές του φυσικού αερίου για τους οικιακούς πελάτες της PGNiG κατά 1%, η οποία θα είναι δεσμευτική από την 1η Απριλίου έως το τέλος του έτους.
Τον Ιανουάριο, η URE μείωσε το τιμολόγιο διανομής κατά περισσότερο από 7%.
Δεδομένου ότι το κόστος διανομής αντιπροσωπεύει περίπου το 35% του συνολικού λογαριασμού φυσικού αερίου, "οι οικιακοί πελάτες θα πληρώσουν λιγότερο από ό, τι πριν", ανέφερε η URE.
Οι πωλήσεις αερίου PGNiG αυξήθηκαν κατά 10% το 2017 στα 26,79 δισ. κυβικά μέτρα (bcm).
Η PGNiG εισάγει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού αερίου από τη ρωσική εταιρεία Gazprom, αλλά έχει ξεκινήσει έργα που θα την βοηθήσουν να περιορίσει αυτή την εξάρτηση.
Πέρυσι το 70% των συνολικών εισαγωγών της PGNiG ήταν από τη Ρωσία, έναντι 87% το 2015.
Εν τω μεταξύ, η PGNiG άρχισε να αγοράζει αέριο από τη Γερμανία και υγροποιημένο φυσικό αέριο από το Κατάρ, τη Νορβηγία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
"Χτίζουμε ένα εναλλακτικό χαρτοφυλάκιο", δήλωσε ο Piotr Wozniak, διευθύνων σύμβουλος της PGNiG σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης