Ενέργεια

Νέες συμβάσεις προμήθειας ρεύματος κατά τα πρότυπα της ΑτΕ ζητούν μεγάλες βιομηχανίες από τη ΔΕΗ

Νέες συμβάσεις προμήθειας ρεύματος κατά τα πρότυπα της ΑτΕ ζητούν μεγάλες βιομηχανίες από τη ΔΕΗ
Έχουν σταλεί ήδη σχετικές επιστολές και αναμένεται η απάντηση της ΔΕΗ
Επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας κατά τα πρότυπα της σύμβασης με την Αλουμίνιον της Ελλάδας ζητάνε οι βιομηχανίες υψηλής τάσης από τη ΔΕΗ. 
Οι πρώτες επιστολές έχουν φτάσει ήδη στην επιχείρηση από την Βιοχάλκο για τις χαλυβουργίες Σιδενόρ και Σοβέλ και από την τσιμεντοβιομηχανία Τιτάν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες προς την ίδια κατεύθυνση κινείται και η ΑΓΕΤ, όπως και η χαρτοβιομηχανία ΜΕΛ.
Οι παραπάνω εταιρίες έχουν στο σύνολό τους υπογράψει  συμβάσεις με τη ΔΕΗ που λήγουν στις 31/12/017. 
Ωστόσο εκτιμούν ότι με τη σύμβαση που υπέγραψε  με την Αλουμίνιον της Ελλάδος στις 5 Οκτωβρίου 2016 η ΔΕΗ έχει διαφοροποιήσεις την εκπτωτική της πολιτική και ότι αυτή θα
πρέπει να αναπροσαρμοστεί για το σύνολο των πελατών υψηλής τάσης. 
Στη βάση αυτή, ζητάνε έκπτωση προπληρωμής μελλοντικών
καταναλώσεων καθώς και συμβάσεις μακροχρόνιου ορίζοντα κατά τα πρότυπα της σύμβασης με την Αλουμίνιον της Ελλάδος η οποία λήγει το 2020.
Υπενθυμίζεται ότι η σύμβαση με την Αλουμίνιον προβλέπει  έκπτωση 15% για την προπληρωμή και εμπρόθεσμη εξόφληση μελλοντικών καταναλώσεων και στο πλαίσιο αυτό
έχει ήδη καταβάλλει στη ΔΕΗ ποσό ύψους 100 εκατ. ευρώ. 
Τα σχετικά αιτήματα προς τη ΔΕΗ διατυπώθηκαν αρχικά στο πλαίσιο ενός άτυπου διαλόγου στον οποίο η διοίκηση της επιχείρησης αρνήθηκε να μπει, με το επιχείρημα ότι υπάρχουν υπογεγραμμένες συμβάσεις που λήγουν στο τέλος του 2017. 
Την άποψη αυτή εξάλλου πρόβαλε και στη γενική συνέλευση για την έγκριση της σύμβασης με την Αλουμίνιον ο επικεφαλής της επιχείρησης Μανόλης Παναγιωτάκης, όταν εκπρόσωπος της τσιμεντοβιομηχανίας Τιτάν έθεσε ερώτημα για το κατά πόσο η ΔΕΗ θα προχωρήσει σε επαναδιαπραγμάτευση συμβάσεων και με τους λοιπούς καταναλωτές υψηλής τάσης. 
Τα επόμενα βήματα των δύο εταιρίων που υπέβαλλαν σχετικά αιτήματα στη ΔΕΗ μέσω επιστολών θα καθοριστούν με βάση τις απαντητικές επιστολές της ΔΕΗ.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης