Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Συνεργασία Air Liquide - 10 ιαπωνικών εταιρειών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου

Συνεργασία Air Liquide - 10 ιαπωνικών εταιρειών για την ανάπτυξη της τεχνολογίας υδρογόνου
Σήμερα ήδη λειτουργούν περίπου 100 σταθμοί στην Ιαπωνία
Η Air Liquide σε συνεργασία με 10 μεγάλες ιαπωνικές εταιρίες, που δραστηριοποιούνται σε διάφορους βιομηχανικούς κλάδους και στο χρηματοπιστωτικό τομέα, δημιούργησαν την κοινοπραξία «Japan H2 Mobility».
Στόχος της κοινοπραξίας αυτής είναι η επιτάχυνση της κατασκευής σταθμών ανεφοδιασμού υδρογόνου και της παραγωγής οχημάτων που στηρίζονται στην τεχνολογία υδρογόνου στην Ιαπωνία. Υποστηρίζοντας τις φιλοδοξίες της ιαπωνικής κυβέρνησης, οι 11 εταιρίες θα συμβάλλουν στη δημιουργία υποδομών μεγάλης κλίμακας για τεχνολογία υδρογόνου, προκειμένου να κατασκευαστεί ένα δίκτυο που θα μετρά 320 σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου ως το 2025 και 900 σταθμούς ως το 2030.
Σήμερα ήδη λειτουργούν περίπου 100 σταθμοί στην Ιαπωνία. Ως πρώτο βήμα, οι 11 εταιρίες-μέλη της κοινοπραξίας «JapanH2 Mobility» σχεδιάζουν να κατασκευάσουν80 νέους σταθμούς ανεφοδιασμού υδρογόνου μέσα στα επόμενα τέσσερα χρόνια, οι οποίοι θα μπορούν να εξυπηρετούν ένα στόλο σχεδόν 40.000 ηλεκτροκίνητων οχημάτων με υδρογόνο. Από την πλευρά της, η AirLiquide θα εγκαταστήσει και θα λειτουργήσει περίπου 20 σταθμούς μέχρι το 2021.
Το υδρογόνο αποτελεί μία εναλλακτική πρόταση για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της βιώσιμης κινητικότητας και συμβάλλει έτσι στη βελτίωση της ποιότητας του αέρα. Χρησιμεύει ως καύσιμο στις κυψέλες καυσίμου, καθώς συνδυάζεται με το οξυγόνο στον αέρα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας απελευθερώνοντας μόνο νερό. Η Air Liquide διαθέτει κορυφαία εμπειρίασε ολόκληρη την αλυσίδα εφοδιασμού υδρογόνου, από την παραγωγή και την αποθήκευση μέχρι τη διανομή και την ανάπτυξη εφαρμογών για τους τελικούς χρήστες. Μέχρι σήμερα, ο Όμιλος έχει σχεδιάσει και εγκαταστήσει 100 σταθμούς υδρογόνου σε όλο τον κόσμο.
Ο François Darchis, Αντιπρόεδρος, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Air Liquide και υπεύθυνος για θέματα Καινοτομίας, σχολίασε: «Είμαστε ευτυχείς που υποστηρίζουμε την Ιαπωνία, μια χώρα στην οποία διαθέτουμε παρουσία για περισσότερο από έναν αιώνα, στη στρατηγική της «προς μια κοινωνία υδρογόνου». Ησυμμετοχή μας στην κοινοπραξία «JapanH2 Mobility»εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων μας στον τομέα της τεχνολογίας υδρογόνου. Αυτή η συμμαχία, που ενώνει για πρώτη φορά σε ένα σχήμα χρηματοοικονομικούς επενδυτές, εταιρίες που ειδικεύονται στη δημιουργία υποδομών και κατασκευαστές αυτοκινήτων, συμβάλλει στην οικοδόμηση ενός βιώσιμου επιχειρηματικού μοντέλου υδρογόνου, το οποίο είναι απαραίτητο για την επιτυχή μετάβαση σε μια κοινωνία χωρίς άνθρακα.»

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης