Επιχειρήσεις

Δάνειο 800 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Gazprom από την JP Morgan και δύο Ιαπωνικές τράπεζες

Δάνειο 800 εκατ. δολ. εξασφάλισε η Gazprom από την JP Morgan και δύο Ιαπωνικές τράπεζες
Μέχρι σήμερα οι ιαπωνικές τράπεζες ήταν επιφυλακτικές στην χορήγηση δανείων σε ρωσικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της μακροχρόνιας εδαφικής διαμάχης Ρωσίας-Ιαπωνίας για τα νησιά Hokkaido.
Η Gazprom εξασφάλισε δάνειο συνολικού ύψους 800 εκατομμυρίων δολαρίων από τις ιαπωνικές τράπεζες Mizuho Bank και Sumitomo Mitsui Banking Corporation, καθώς και την αμερικανική JP Morgan, όπως ανακοίνωσε ο ρωσικός κολοσσός φυσικού αερίου.
Η δανειακή σύμβαση αναμένεται να ολοκληρωθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Προέδρου της Ρωσίας Vladimir Putin στις 15 και 16 Δεκεμβρίου στην Ιαπωνία, όπου θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό της χώρας Shinzo Abe.
Σημειώνεται, ότι μέχρι σήμερα οι ιαπωνικές τράπεζες ήταν επιφυλακτικές στην χορήγηση δανείων σε ρωσικές επιχειρήσεις, εξαιτίας της μακροχρόνιας εδαφικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο χώρες για τα νησιά Hokkaido.
Εν τω μεταξύ, η Gazprom φέρεται να συζήτησε το ενδεχόμενο συνεργασίας με μια άλλη ιαπωνική τράπεζα, την Japan Bank for International Cooperation (JBIC), ιδίως για τη χρηματοδότηση της κατασκευής της 3ης φάσης του έργου υγροποίησης φυσικού αερίου Sakhalin 2.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης