Διεθνή

Αγκόλα: Στην σκιά του ΟΠΕΚ ξεκινά η παραγωγή από νέο πεδίο πετρελαίου

Αγκόλα: Στην σκιά του ΟΠΕΚ ξεκινά η παραγωγή από νέο πεδίο πετρελαίου
Το Kaombo θα παράγει το πρώτο του πετρέλαιο αυτό το καλοκαίρι, ανακοίνωσε η  Total
Το πρώτο σκάφος  που θα αντλήσει και θα αποθηκεύσει πετρέλαιο από  το έργο Kaombo  δυναμικότητας 230.000 βαρέλια ημερησίως (bpd) στην Αγκόλα  βρίσκεται στο δρόμο προς τη Δυτική Αφρική, ανακοίνωσε η Total, την Πέμπτη 8/3/2018.
Το Kaombo θα παράγει το πρώτο του πετρέλαιο αυτό το καλοκαίρι, σημείωσε η  Total. Μόλις ολοκληρωθεί η λειτουργία του, θα προστεθεί περίπου 14% στη μέση παραγωγή της χώρας του ΟΠΕΚ το 2017, ύψους 1.632 εκατομμυρίων bpd.
Το Kaombo Norte, το οποίο θα πραγματοποιήσει την παραγωγή, αποθήκευση και εκφόρτωση (FPSO), έφυγε από τη Σιγκαπούρη νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, δήλωσε η Total.
Το σκάφος έχει την ικανότητα να αντλεί 115.000 bpd, το ήμισυ της τελικής παραγωγής του μπλοκ πετρελαίου.
Το δεύτερο FPSO, Kaombo Sul, είναι ακόμα στη Σιγκαπούρη.
Το έργο offshore ύψους 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα προσθέσει σημαντικό όγκο πετρελαίου στον δεύτερο εξαγωγέα της Αφρικής σε μια εποχή κατά την οποία η χώρα δεσμεύεται από όρια παραγωγής στο πλαίσιο της συμφωνίας του ΟΠΕΚ.
Ο ΟΠΕΚ μειώνει την παραγωγή κατά περίπου 1,2 εκατομμύρια bpd στο πλαίσιο συμφωνίας με τη Ρωσία και άλλους παραγωγούς που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2017 και παρατάθηκε μέχρι το τέλος του 2018.
Μέχρι στιγμής, η Αγκόλα έχει συμμορφωθεί με τη συμφωνία, αντλώντας ακόμα λιγότερα από το συμφωνηθέν μέγιστο. Τον περασμένο μήνα, η παραγωγή 1,6 εκατομμυρίων bpd ανερχόταν στο 194% της συμμόρφωσης με υποσχόμενες περικοπές 78.000 bpd.
Η παραγωγή της Αγκόλα έχει μειωθεί λόγω των ώριμων πεδίων, αλλά η προσθήκη του Kaombo θα μπορούσε να περιπλέξει τις προσπάθειες διατήρησης της συμμόρφωσης.
 Η κρατική πετρελαϊκή εταιρεία Sonangol της Αγκόλα ανέφερε ότι η παραγωγή θα είναι περίπου σταθερή φέτος.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης