Την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ανέθεσε στην Acciona η ENAMI

Την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ΑΠΕ ανέθεσε στην Acciona η ENAMI
Φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στο βόρειο τμήμα της Χιλής θα κατασκευάσει η Acciona
Η Εθνική Μεταλλευτική Εταιρεία της Χιλής (ENAMI) έχει αναθέσει στην Acciona Energía την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο του 2018, με μακροπρόθεσμη συμφωνία.
Η συγκεκριμένη σύμβαση θα καλύψει το 100% της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας των εγκαταστάσεων του ENAMI, για την οποία η ACCIONA θα κατασκευάσει ένα νέο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο στο βόρειο τμήμα της χώρας.
Η σύμβαση αγοράς και πώλησης ενέργειας υπογράφηκε χθες στο φωτοβολταϊκό εργοστάσιο El Romero Solar - το οποίο ανήκει στην Accciona - από εκπροσώπους των δύο εταιρειών παρουσία αρχών της Περιφέρειας Ατακάμα. Μεταξύ των παρόντων ήταν η δήμαρχος Alexandra Nuñez και οι περιφερειακοί υπουργικοί σύμβουλοι (Seremis) των μεταλλείων και της ενέργειας.
Μάλιστα, όταν το 2022 όλα τα εργοστάσια του ΕΝΑΜΙ θα προμηθεύονται από την ACCIONA, η 100% ανανεώσιμη ενέργεια θα αποτρέψει την εκπομπή πάνω από 300.000 τόνους CO2.
«Η παροχή βοήθειας στην Εθνική Μεταλλευτική Εταιρεία της Χιλής για την επίτευξη ανανεώσιμης κατανάλωσης κατά 100% μας δίνει μεγάλη ικανοποίηση λόγω της σημασίας του πελάτη, στον τομέα που και επειδή ενισχύει τη θέση μας στην αγορά. Η συμφωνία επίσης μας επιτρέπει να αυξήσουμε τη φωτοβολταϊκή μας ικανότητα στη Χιλή, η οποία αποτελεί σημαντικό ορόσημο στην αναπτυξιακή μας δραστηριότητα» τόνισε ο CEO της Acciona Ignacio Escobar.
Από την άλλη πλευρά, ο εκτελεστικός Αντιπρόεδρος της ENAMI, υπογράμμισε ότι: «Αυτή η σύμβαση αποτελεί μέρος του εκσυγχρονισμού που θέτουμε. Η νέα τεχνολογία ελέγχου των εκπομπών που θα ενσωματώσουμε στο χυτήριο της Paipote, καθώς και το γεγονός ότι όλα τα εργοστάσιά μας είναι εφοδιασμένα με καθαρές ενέργειες, μας κατατάσσει μεταξύ των εταιρειών με τα υψηλότερα περιβαλλοντικά πρότυπα στον τομέα».

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης