Τελευταία Νέα
Χρηματιστήριο & Αγορές

Wall Street: Πτώση για Dow και S&P – Σε θετικό έδαφος ο Nasdaq

Wall Street: Πτώση για Dow και S&P – Σε θετικό έδαφος ο Nasdaq
Πιθανή εξαίρεση Καναδά και Μεξικού από τους δασμούς για τον χάλυβα και το αλουμίνιο
H Wall Street έκλεισε χαμηλότερα την Τετάρτη 7/3/2017 με τον Nasdaq να βρίσκεται σε θετικό πρόσημο αφού ο Λευκός Οίκος άφησε να εννοηθεί ότι ο Καναδάς και το Μεξικό θα μπορούσαν να εξαιρεθούν από τους δασμούς που πρότεινε ο Πρόεδρος Donald Trump.
Μετά την ανακοίνωση οι δείκτες περιόρισαν σημαντικά τις απώλειες τους.
Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση 80 μονάδες χαμηλότερα μετά από πτώση πάνω από 300 μονάδων και έκλεισε στις 24801,84 μονάδες με πτώση 0,33%.
Ο S & P 500 έκλεισε λίγο κάτω από το breakover στις 2726,80 μονάδες με απώλειες 0,05%. Ενδοσυνεδριακά υποχώρησε σχεδόν έως και 1%.
Οι τομείς των ακινήτων και της τεχνολογίας σημείωσαν τις καλύτερες επιδόσεις.
Ο Nasdaq έκλεισε κατά 0,33% υψηλότερα, στις 7396,65 μονάδες καθώς οι μετοχές των  Facebook και Alphabet αυξήθηκαν 2,2% και 1,3% αντίστοιχα.
Η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Sarah Huckabee Sanders, δήλωσε ότι το σχέδιο για τους δασμούς στο χάλυβα και το αλουμίνιο θα μπορούσε να περιλαμβάνει εξαιρέσεις για το Μεξικό και τον Καναδά, δύο βασικούς εμπορικούς εταίρους από τις ΗΠΑ. Ο Trump αναμένεται να ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα τιμολογίων του την Πέμπτη ή την Παρασκευή.
Οι μετοχές υποχώρησαν απότομα νωρίτερα μετά την είδηση ότι ο κορυφαίος οικονομικός σύμβουλος του Trump, Gary Cohn, παραιτήθηκε αφού ο πρόεδρος πρότεινε τιμολόγια για τις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης