Τελευταία Νέα
Διεθνή

Καναδάς: Εκτός λογικής οι δασμοί Trump για χάλυβα και αλουμίνιο – Να γίνει εξαίρεση

Καναδάς: Εκτός λογικής οι δασμοί Trump για χάλυβα και αλουμίνιο – Να γίνει εξαίρεση
Η καναδική κυβέρνηση ετοιμάζει αντίποινα, στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν τους δασμούς
Να εξαιρεθεί ο Καναδάς από τους δασμούς που αναμένεται να επιβάλλουν οι Ηνωμένες Πολιτείες στις εισαγωγές χάλυβα και αλουμινίου (25% και 10%, αντίστοιχα) ζήτησε σήμερα (7 Μαρτίου 2018) ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Bill Morneau, υπογραμμίζοντας πως το σχέδιο του Donald Trump «δεν έχει λογική».
Παράλληλα, απηύθυνε νέα έκκληση για συμφωνία στις επαναδιαπραγματεύσεις της NAFTA (North American Free Trade Agreement), σημειώνοντας πως η παραπάνω εξέλιξη θα αναιρέσει, ουσιαστικά, την επιβολή δασμών σε Καναδά και Μεξικό.
Όπως έχει γίνει γνωστό -από το Reuters- ήδη από την περασμένη εβδομάδα, η καναδική κυβέρνηση ετοιμάζει αντίποινα, στην περίπτωση που οι Ηνωμένες Πολιτείες εφαρμόσουν τους δασμούς.
Επίσης, ο πρωθυπουργός της Καναδά, κ. Justin Trudeau, χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη» μία ενδεχόμενη επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο από την Ηνωμένες Πολιτείες.
Στο ίδιο κλίμα είχε βρεθεί και ο Kenneth Smith, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του Μεξικού στις συνομιλίες για τη Βορειοαμερικανική Συμφωνία Ελευθέρων Συναλλαγών, αναφέροντας την περασμένη Παρασκευή πως η χώρα του και ο Καναδάς θα πρέπει να εξαιρεθούν από την επιβολή δασμών σε χάλυβα και αλουμίνιο.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης