Commodities

Η ΕΕ επεκτείνει τα μέτρα για τις εισαγωγές σωλήνων από ανοξείδωτο χάλυβα από την Κίνα

Η ΕΕ επεκτείνει τα μέτρα για τις εισαγωγές σωλήνων από ανοξείδωτο χάλυβα από την Κίνα
Οι δασμοί θα ισχύσουν για ακόμη 5 χρόνια
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επέκτεινε τους  δασμούς αντιντάμπινγκ μεταξύ 48,3% και 71,9% σε σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα από την Κίνα για άλλα πέντε χρόνια, σύμφωνα με την επίσημη εφημερίδα της ΕΕ την Τρίτη 6/3/2018.
Η Επιτροπή κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι κινέζοι παραγωγοί είχαν σημαντική πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα και ότι αυτό θα οδηγούσε ενδεχομένως σε εισαγωγές μεγάλης κλίμακας στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε τιμές ντάμπινγκ αν αρθούν τα μέτρα.
Οι δασμοί για σωλήνες από ανοξείδωτο χάλυβα χωρίς συγκόλληση καθορίστηκαν για πρώτη φορά το 2011, με επανεξέταση που άρχισε μετά τη λήξη τους το 2016. Οι δασμοί  παρέμειναν σε ισχύ κατά την επανεξέταση.
Τα μέτρα είναι μεταξύ των 17 που έχουν τεθεί σε εφαρμογή από την Ευρωπαϊκή Ένωση κατά διαφόρων τύπων προϊόντων χάλυβα από την Κίνα.
Στους παραγωγούς της ΕΕ περιλαμβάνονται η Sandvik η Tubacex και η Salzgitter (SZGG.DE).
Στους κινέζους παραγωγούς  παραγωγοί που επηρεάζονται από τα μέτρα περιλαμβάνονται οι  Changshu Walsin Specialty Steel Co, Shanghai Jinchang Stainless Steel Tube Manufacturing Co και Wenzhou Jiangnan Steel Pipe Manufacturing Co


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης