Διεθνή

Schlumberger: Στα 20,8 εκατ. δολ. εκτοξεύθηκε η αμοιβή του CEO, καθώς ανακάμπτει η αγορά πετρελαίου

tags :
Schlumberger: Στα 20,8 εκατ. δολ. εκτοξεύθηκε η αμοιβή του CEO, καθώς ανακάμπτει η αγορά πετρελαίου
Η αμοιβή του Kibsgaard περιλαμβάννει μισθό 2 εκατομμυρίων δολαρίων, επίδομα μετρητών ύψους 4,28 εκατομμυρίων δολαρίων και 12 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές
Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Schlumberger Ltd., Paal Kibsgaard, έλαβε αμοιβές 20,8 εκατ. δολ. για το 2017, αυξημένες κατά 12% από το προηγούμενο έτος καθώς η παγκόσμια αγορά πετρελαίου ανέκαμψε.
Ο μεγαλύτερος προμηθευτής πετρελαϊκών υπηρεσιών παγκοσμίως ανακοίνωσε την αύξηση της αμοιβής την Παρασκευή 2/3/2018, σχεδόν δύο μήνες μετά τις δηλώσεις  στους επενδυτές ότι η αγορά τελικά βελτιώνεται.
Οι εργολάβοι του πετρελαίου, οι οποίοι προσλαμβάνονται για να πραγματοποιούν τις γεωτρήσεις , συγκαταλέγονται μεταξύ αυτών που δέχθηκαν  τα χειρότερα χτυπήματα κατά τη διάρκεια της τριετούς πτώσης αργού πετρελαίου, καθώς χάθηκαν  εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας και υπέστησαν τεράστιες απώλειες.
Σύμφωνα με το Bloomberg η  αμοιβή του Kibsgaard περιλαμβάνει  μισθό 2 εκατομμυρίων δολαρίων, επίδομα μετρητών ύψους 4,28 εκατομμυρίων δολαρίων και 12 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχές απόδοσης, σύμφωνα την ανακοίνωση.
Είναι η πρώτη χρονιά  που δεν έλαβε option. Η αλλαγή σημαίνει ότι η αντιστάθμιση της συμμετοχικής της θέσης συνδέεται στενότερα με τη στρατηγική της εταιρείας παρά με την απόδοση της αγοράς.
Η αύξηση των αμοιβών προήλθε από την αποπληρωμή του στόχου για το επίδομα μετρητών στο 214% του βασικού του μισθού. Το μπόνους εξαρτάται από τους στόχους κερδών ανά μετοχή.
Κατά το προηγούμενο έτος, έλαβε το 80%του επιδόματος στόχου του.
Ο  δείκτης πετρελαϊκών υπηρεσιών της Φιλαδέλφειας έχασε 19%, και έκλεισε  το 2017 στο χαμηλότερο επίπεδο έτους από το 2008.
Οι εξερευνητές πετρελαίου θα μπορούσαν να αυξήσουν τις διεθνείς δαπάνες κατά 8% φέτος, σύμφωνα με την BMO Capital Markets.
Αυτά είναι καλά νέα για την Schlumberger, η οποία παράγει το μεγαλύτερο μέρος των πωλήσεών της εκτός των ΗΠΑ και του Καναδά.
Η Schlumberger ανακοίνωσε επίσης ότι ο Διευθύνων Σύμβουλος έκανε 234 φορές περισσότερα από τα 88,604 δολάρια του μέσου εργαζόμενου. Ο δείκτης αμοιβών περιλάμβανε υπαλλήλους από 135 χώρες.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης