Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οι δασμοί Trump στον χάλυβα «απειλούν» τις εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ

Οι δασμοί Trump στον χάλυβα «απειλούν» τις εξαγωγές φυσικού αερίου των ΗΠΑ
Θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ή να μειώσουν τα νέα έργα αγωγών καθώς και τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου
Aμερικανικά εμπορικά γκρουπ φυσικού αερίου ανησυχούν ότι τα νέα τιμολόγια εισαγωγής χάλυβα των ΗΠΑ θα μπορούσαν να καθυστερήσουν ή να μειώσουν τα νέα έργα αγωγών καθώς και τις εξαγωγές υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNGLF).
 Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Donald Trump δήλωσε την Πέμπτη  1/3/2018 ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα επιβάλουν δασμούς 25% στις εισαγωγές χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο την επόμενη εβδομάδα.
 Ο τύπος και ο χάλυβας για την κατασκευή σωλήνων μεγάλης διαμέτρου, με παχύ τοίχωμα που χρησιμοποιούνται για διακρατικά έργα αγωγών φυσικού αερίου, είναι προϊόντα εξειδικευμένα που δεν είναι διαθέσιμα στο ράφι ή από μια μεγάλη γκάμα κατασκευαστών, δήλωσε εκπρόσωπος του Interstate Natural Gas Association of America.
 Οι καθυστερήσεις ή η μείωση θα είναι ατυχείς, δεδομένου ότι η ICF, ομάδα συμβούλων, εκτιμά ότι περίπου τα τρία τέταρτα των δαπανών κατασκευής των αγωγών (συμπεριλαμβανομένων των υλικών) καταλήγουν στις τσέπες των αμερικανών εργαζομένων και των ιδιοκτητών επιχειρήσεων, δήλωσε η εκπρόσωπος της INGAA.
 Η INGAA είναι η βορειοαμερικανική ένωση που αντιπροσωπεύει τη διακρατική και διεπαγγελματική βιομηχανία φυσικού αερίου και έχει μέλη μεταξύ άλλων τις  Kinder Morgan Inc, ONEOK Inc και EQT Corp.
 Άλλο εμπορικό γκρουπ  που εκπροσωπεί τις εταιρείες LNG εξέφρασε την ανησυχία ότι το σχέδιο της Trump για την επιβολή δασμών στον χάλυβα θα μπορούσε να έχει το "ανεπιθύμητο αποτέλεσμα να θέσει σε κίνδυνο τα πολύ αναγκαία σχέδια εξαγωγών υγραερίου

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης