Τελευταία Νέα
Διεθνή

Επενδύσεις ύψους 121 εκατ. δολ. της Vattenfall σε μεγάλης κλίμακας έργα παραγωγής ηλιακής ενέργειας

Επενδύσεις ύψους 121 εκατ. δολ. της Vattenfall σε μεγάλης κλίμακας έργα παραγωγής ηλιακής ενέργειας
Η εταιρεία Vattenfall σκοπεύει να επενδύσει 121,25 εκατομμύρια δολάρια σε μεγάλης κλίμακας έργα παραγωγής ηλιακής ενέργειας τα επόμενα δύο χρόνια, ανέφερε η εταιρεία.
Η σουηδική εταιρεία θα επενδύσει στην ανάπτυξη νέων ηλιακών σταθμών, κυρίως μεγάλης κλίμακας μεταξύ 2018 και 2019.
Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Vattenfall, Magnus Hall, δήλωσε ότι: «Η ηλιακή ενέργεια είναι ένα σημαντικό συμπλήρωμα της αιολικής ενέργειας ως μέσο ανανεώσιμης πηγής ενέργειας, την περίοδο που αυξάνουμε τον επενδυτικό προϋπολογισμό για την ηλιακή ενέργεια για να ικανοποιήσουμε το αυξημένο ενδιαφέρον και την ζήτηση των πελατών μας.
Ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι καταναλωτές ηλεκτρικής ενέργειας που μπορούν να προμηθευτούν ηλεκτρική ενέργεια από τις μελλοντικές μας ηλιακές μονάδες , αλλά και από πιθανούς πελάτες, που θέλουν να καταναλώνουν και να παράγουν ηλεκτρική ενέργεια από την ηλιακή ενέργεια».
Τέλος, η εταιρεία ανέφερε ότι υπάρχουν δύο κύριοι τομείς στους οποίους οι επενδύσεις της Vattenfall στην ηλιακή ενέργεια θα επικεντρωθούν. Η μία αφορά την ανάπτυξη μεγάλων φωτοβολταϊκών μονάδων, σε χώρους όπου η Vattenfall μπορεί να χρησιμοποιήσει την υπάρχουσα υποδομή για να μειώσει το κόστος και ο άλλος για να δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες να παράγουν και καταναλώνουν τη δική τους ηλιακή ενέργεια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης