Διεθνή

Σε επίπεδα - ρεκόρ οι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2018

Σε επίπεδα - ρεκόρ οι εξαγωγές της Gazprom στην Ευρώπη τον Φεβρουάριο του 2018
Ο πιθανός μελλοντικός ανταγωνισμός μπορεί να προέλθει από γίγαντες που παράγουν πεδία στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, τη Βόρεια Αφρική και από φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου σύμφωνα με το Bloomberg
Σε επίπεδα ρεκόρ έφτασαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου της Ρωσίας στην Ευρώπη, με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Gazprom να τονίζει μεταξύ άλλων ότι: «Μόνο η Gazprom είναι σε θέση να αυξήσει τις προμήθειες φυσικού αερίου σε ευρωπαίους πελάτες στα μέγιστα επίπεδα με ταχύτατο ρυθμό.
Δεν υπάρχει κανένας άλλος προμηθευτής που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει το έργο».
Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας, οι καθημερινές αποστολές από τη ρωσική κρατική εταιρεία Gazprom σημείωσαν άνοδο το Φεβρουάριο.
Η κατανάλωση στην Ευρώπη σημείωσε άνοδο στο υψηλότερο επίπεδο σε τουλάχιστον πέντε χρόνια την εβδομάδα έως τις 24 Φεβρουαρίου και η κρίση της τρέχουσας εβδομάδας οδήγησε σε υψηλότερη ζήτηση, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Marex Spectron Group Ltd.
Μάλιστα, θα πραγματοποιηθεί και η πρώτη παράδοση φυσικού αερίου στη Μεγάλη Βρετανία από τις 22 Φεβρουαρίου, η οποία ήταν το μόνο φορτίο αυτό το μήνα, σύμφωνα με το bloomberg.



Καμία άλλη χώρα δεν έχει την ικανότητα να ταιριάζει με την προσφορά της Ρωσίας.
Στη Νορβηγία, μερικές από τις εγκαταστάσεις της, συμπεριλαμβανομένου του εργοστασίου φυσικού αερίου του Kollsnes, περιορίστηκαν από διακοπές κατά τη διάρκεια της κρίσης την Πέμπτη
(1/3).
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί ότι η Ρωσία, η οποία έστειλε περίπου 38 δισεκατομμύρια δολάρια φυσικού αερίου στις πιο κερδοφόρες αγορές της στην Ευρώπη πέρυσι, έχει μειώσει τις σκέψεις ότι άλλοι προμηθευτές θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν προμήθειες στην Ευρώπη σύντομα.
Ο πιθανός μελλοντικός ανταγωνισμός μπορεί να προέλθει από γίγαντες που παράγουν πεδία στην περιοχή της Κασπίας Θάλασσας, τη Βόρεια Αφρική και από φορτία υγροποιημένου φυσικού αερίου.
Μέχρι στιγμής, η ανάλυση της Gazprom ήταν σωστή, επιτρέποντας στην εταιρεία να αυξήσει το μερίδιό της στην αγορά στην Ευρώπη.



Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι είναι "προφανές" ότι το LNG που φτάνει στα δεξαμενόπλοια στην Ευρώπη θα παραμείνει πιο δαπανηρό από το ρωσικό αέριο αγωγών για την επόμενη δεκαετία.
Οι παρατηρητές της βιομηχανίας τείνουν να συμφωνούν.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης