Διεθνή

Εντός του 2019 οι πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν

Εντός του 2019 οι πρώτες ποσότητες φυσικού αερίου από το κοίτασμα Λεβιάθαν
Θα προμηθεύσει την ισραηλινή και την ιορδανική αγορά
Μέχρι τα τέλη του 2019 θα έχουν καταφέρει οι εταιρίες που εκμεταλλεύονται το μεγάλο κοίτασμα Λεβιάθαν στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ να παράγουν φυσικό αέριο, το οποίο μάλιστα σχεδιάζουν να διαθέσουν τόσο στην τοπική αγορά όσο και σε εκείνη της Ιορδανίας.
Σύμφωνα με τις ισραηλινές εταιρίες Delek και Avner που συμμετέχουν στο έργο εκμετάλλευσης του κοιτάσματος, το κόστος της πρώτης φάσης παραγωγής φυσικού αερίου θα ανέλθει στα 3,5 – 4 δισεκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται πως τον Ιούνιο του 2016 το Υπουργείο Ενέργειας του Ισραήλ ενέκρινε την πρώτη φάση του προγράμματος ανάπτυξης του κοιτάσματος Λεβιάθαν με δυναμικότητα 12 δισεκατομμυρίων κυβικών μέτρων ετησίως.
Το φυσικό αέριο της πρώτης αυτής φάσης, βάσει σχετικής συμφωνίας, θα διατεθεί σε δύο σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας που ανήκουν στους τοπικούς παραγωγούς Edeltech Group και IPM Beer Tuvia Ε.Π.Ε
Εταίροι στο έργο εκμετάλλευσης του Λεβιάθαν είναι οι εταιρίες US Noble Energy Mediterranean με μερίδιο 39,66%, Avner Oil Exploration Limited Partnership  με 22,67%, Delek Drilling Limited Partnership με 22,67% και Ratio Oil Exploration με ποσοστό μετοχών 15%.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης