Διεθνή

Άνοδος 27% στα κέρδη της Gazprom Neft το 2017, στα 4,49 δισ. δολ.

tags :
Άνοδος 27% στα κέρδη της Gazprom Neft το 2017, στα 4,49 δισ. δολ.
Τα έσοδα της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας κατέγραψαν άνοδο 18% και ανήλθαν στα 35 δισ. δολ.
Σημαντική άνοδο κατέγραψαν τα καθαρά κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρείας Gazprom Neft για το σύνολο του 2017, καθώς η άνοδος στις τιμές του αργού πετρελαίου αντιστάθμισε την επιβράδυνση που σημειώθηκε στην αύξηση της παραγωγής.
Τα κέρδη της Gazprom, η οποία αποτελεί τον τρίτο μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαίου στη Ρωσία, ενισχύθηκαν κατά +27% σε σύγκριση με το 2016, στα 4,49 δισ. δολ. σκαρφαλώνοντας σε επίπεδα ρεκόρ, ενώ τα έσοδα κατέγραψαν άνοδο 18% στα 35 δισ. δολ.
Τα αποτελέσματα ήρθαν παρά το γεγονός ότι η Gazprom σημείωσε άνοδο μόλις κατά +4% στην παραγωγή υδρογονανθράκων, έναντι αύξησης +8% το 2016 και +21% το 2015.
Η ρωσική πετρελαϊκή βιομηχανία έχει ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό από την άνοδο της τάξεως του +30% που σημειώθηκε στις τιμές του αργού πετρελαίου κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, χάρη στη συμφωνία μεταξύ Μόσχας και ΟΠΕΚ για μείωση της παραγωγής.
Παράλληλα, η ρωσική εταιρεία δήλωσε ότι η ελεύθερη ταμειακή της ροή ανήλθε στα 1,1 δισ. δολ. για το σύνολο του 2017, χάρη στην ολοκλήρωση σημαντικών επενδύσεων στα έργα της.
«Το 2017 πετύχαμε οικονομικά αποτελέσματα ρεκόρ, με το υψηλότερο καθαρό κέρδος στην ιστορία της εταιρείας», σχολίασε ο διευθύνων σύμβουλος της Gazprom, Alexander Dyukov, για να προσθέσει εν συνεχεία ότι «μία από τις βασικές προτεραιότητες της εταιρείας παραμένει η εξασφάλιση υψηλής αποδόσεων μερισμάτων».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης