Σε πάνω από 100 πόλεις το 70% της ηλεκτρικής τους ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές

Σε πάνω από 100 πόλεις το 70% της ηλεκτρικής τους ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές
Περισσότερες από 40 πόλεις έχουν 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια
Πάνω από 100 πόλεις αποκτούν τουλάχιστον το 70% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές, σύμφωνα με τα στοιχεία του μη κερδοσκοπικού CDP.
Η ανάλυση, που δημοσιεύθηκε την Τρίτη 27/2/2018, παρουσιάζει την συνεχή στροφή προς τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με περισσότερες από 40 πόλεις - συμπεριλαμβανομένου του Ρέικιαβικ, της Ισλανδίας και της Βασιλείας της Ελβετίας - τονίζοντας ότι το  100% της ηλεκτρικής ενέργειας που χρησιμοποιούν προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές. Το CDP, γνωστό ως Carbon Disclosure Project, διαθέτει ενεργειακές πληροφορίες σε περισσότερες από 570 πόλεις παγκοσμίως.
Σύμφωνα με το CNBC στις πόλεις που λαμβάνουν τουλάχιστον το 70% της ηλεκτρικής τους ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές περιλαμβάνονται το Σιάτλ, η Ουάσιγκτον το Όσλο στη Νορβηγία. Το Βανκούβερ στον Καναδά και το Ναϊρόμπι στην  Κένυα.
Το CDP σημείωσε ότι ο κατάλογος του 2018 διπλασιάσθηκε, πολύ πάνω από τις 40 πόλεις που ανέφεραν ότι τροφοδοτούνται με τουλάχιστον 70% καθαρή ενέργεια το 2015.
"Οι πόλεις ευθύνονται για το 70% των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που σχετίζονται με την ενέργεια και υπάρχουν τεράστιες δυνατότητες να οδηγήσουν στην οικοδόμηση μιας βιώσιμης οικονομίας", δήλωσε η Kyra Appleby του CDP.
"Δυστυχώς, τα δεδομένα μας δείχνουν μεγάλη δέσμευση και φιλοδοξία", πρόσθεσε η Appleby. "Οι πόλεις όχι μόνο επιθυμούν να στραφούν σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αλλά, το σημαντικότερο, μπορούν. Καλούμε όλες τις πόλεις, να συνεργαστούν για να επιτύχουν τους στόχους της συμφωνίας του Παρισιού και να δώσουν προτεραιότητα στην ανάπτυξη φιλόδοξων στρατηγικών προμηθειών ανανεώσιμης ενέργειας. Να δράσουμε τώρα. "
Το CDP επεσήμανε ότι 275 πόλεις χρησιμοποιούν τώρα υδροηλεκτρική ενέργεια, ενώ 189 παράγουν ηλεκτρισμό από τον άνεμο και 184 χρησιμοποιούν από φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις.
Στο Ρέικιαβικ, σύμφωνα με το CDP, όλος ο  ηλεκτρισμός προέρχεται από υδροηλεκτρική και γεωθερμική ενέργεια, ενώ το Burlington, Vermont, συγκεντρώνει όλη την ηλεκτρική ενέργεια από τον άνεμο, την υδροηλεκτρική, την ηλιακή ενέργεια και τη βιομάζα.
"Μέσα από το διαφορετικό μίγμα βιομάζας, υδροηλεκτρικής, αιολικής και ηλιακής ενέργειας, είδαμε από πρώτο χέρι ότι η ανανεώσιμη ενέργεια ενισχύει την τοπική οικονομία μας και δημιουργεί ένα πιο υγιεινό περιβάλλον  για εργασία, και διαβίωση ", δήλωσε ο δήμαρχος Burlington Miro Weinberger. «Ενθαρρύνουμε άλλες πόλεις σε όλο τον κόσμο να ακολουθήσουν την καινοτόμα πορεία μας καθώς όλοι εργαζόμαστε για ένα πιο βιώσιμο ενεργειακό μέλλον».


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης