Τελευταία Νέα
Διεθνή

Οκλαχόμα: Nέο πρωτόκολλο για τον περιορισμό σεισμών από τις γεωτρήσεις

Οκλαχόμα: Nέο πρωτόκολλο για τον περιορισμό σεισμών από τις γεωτρήσεις
Οι νέες απαιτήσεις έχουν ως στόχο την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στις περιοχές παραγωγής SCOOP και STACK, όπου οι γεωτρήσεις αυξάνονται καθώς οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι φέτος
Η ρυθμιστική αρχή πετρελαίου και φυσικού αερίου της Οκλαχόμα ανακοίνωσε την Τρίτη 27/2/2018  νέες απαιτήσεις που αποσκοπούν στη μείωση του κινδύνου σεισμών από την υδραυλική θραύση σε περιοχές σχιστόλιθου στις κεντρικές και νότιες περιοχές της πολιτείας.
Το νέο πρωτόκολλο, που εκδόθηκε από την Oklahoma Corporation Commission (OCC), συμπληρώνει τους υφιστάμενους κανόνες που ισχύουν σε μια περιοχή 15.000 τετραγωνικών μιλίων που πραγματοποιείται υψηλό ποσοστό εργασιών.
Σύμφωνα με το Reuters οι νέες απαιτήσεις έχουν ως στόχο την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων στις περιοχές παραγωγής SCOOP και STACK, όπου οι γεωτρήσεις αυξάνονται καθώς οι τιμές πετρελαίου των ΗΠΑ έχουν ενισχυθεί πάνω από 60 δολάρια το βαρέλι φέτος.
Στην Πολιτεία τα τελευταία χρόνια σημειώθηκε  αύξηση των σεισμών λόγω της έγχυσης αλμυρού νερού που παράγεται από δραστηριότητες γεώτρησης πετρελαίου και αερίου σε πηγάδια.
Το 2015, υπήρξαν 903 σεισμοί μεγέθους 3 ή και μεγαλύτεροι, έναντι μόλις 41 πέντε χρόνια νωρίτερα, σύμφωνα με στοιχεία της γεωλογικής έρευνας της Οκλαχόμα.
Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι φορείς εκμετάλλευσης θα πρέπει να έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο για σεισμούς. Οι κανόνες μειώνουν επίσης το κατώτατο όριο για το οποίο ο χειριστής πρέπει να δράσει σε σεισμό μεγέθους 2.0 από 2.5 και απαιτεί από ορισμένους χειριστές να διακόψουν τις λειτουργίες τους για έξι ώρες σε περίπτωση σεισμού μεγέθους 2,5.
Προηγουμένως, οι φορείς εκμετάλλευσης απαιτούνταν μόνο να διακόπτουν τις λειτουργίες για σεισμό μεγέθους 3 ή και μεγαλύτερο.
Σύμφωνα με το Reuters έχουν σημειωθεί 80 σεισμοί μεγέθους 2,5 ή μεγαλύτερου στην περιοχή SCOOP και STACK της Οκλαχόμα από τον Δεκέμβριο του 2016, δήλωσε ο Matt Skinner, της Oklahoma Corporation Commission

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης