Τελευταία Νέα
Διεθνή

Το κρύο δοκιμάζει την αγορά φυσικού αερίου της Βρετανίας

Το κρύο δοκιμάζει την αγορά φυσικού αερίου της Βρετανίας
Η Dragon LNG ενίσχυσε τις ροές καθώς οι τιμές αυξήθηκαν στα 12 δολάρια
Η Dragon LNG, μια μονάδας εισαγωγής φυσικού αερίου στην Ουαλία που ανήκει στην Royal Dutch Shell Plc και στην Petroliam Nasional Bhd της Μαλαισίας, αύξησε τις προμήθειές της στο δίκτυο του Ηνωμένου Βασιλείου στο ανώτατο όριο τριών ετών την Τρίτη 27 /2/2018 σύμφωνα με το Bloomberg.
Ο κρύος καιρός ανέβασε τις άμεσες τιμές σε σχεδόν 12 δολάρια/Βρετανικές θερμικές μονάδες, κοντά στο τριετές υψηλό που κατέβαλαν οι αγοραστές στη Βόρεια Ασία στην spot αγορά LNG αυτόν τον χειμώνα.
Με την ισχυρή πρόβλεψη της ζήτησης αυτή την εβδομάδα, οι ροές από το τερματικό σταθμό έφτασαν στο μέγιστο ποσοστό περίπου 7% της συνολικής προσφοράς του Ηνωμένου Βασιλείου στις 11:24 π.μ. ώρα Λονδίνου την Τρίτη, σύμφωνα με στοιχεία της National Grid Plc.
Το κρύο που συγκρατεί στη Βρετανία θα διαρκέσει μερικές ακόμα ημέρες, αυξάνοντας την προοπτική ακόμα υψηλότερων τιμών.
Η  Dragon αποθήκευσε περίπου 111 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου τη Δευτέρα, ή λίγο περισσότερο από το ένα τέταρτο της προσδοκώμενης ζήτησης της Τρίτης, αφού δεν είχε έρθει δεξαμενόπλοιο από τον Ιανουάριο.
Η Dragon είναι "ευχαριστημένη" που βοηθά στην ενίσχυση της ανθεκτικότητας του ενεργειακού συστήματος της Βρετανίας, ανέφερε σε ανακοίνωσή της.
Το κύμα ψύχους είναι ένα τεράστιο τεστ του ευρωπαϊκού συστήματος φυσικού αερίου, το οποίο μπορεί να γίνει πιο ενδιαφέρον, δήλωσε ο Guillermo Baena Gomez, trader φυσικού αερίου στην Advantage Utilities Ltd. στο Λονδίνο.
"Αυτό δεν πρόκειται να είναι σαν  αγώνα  του Usain Bolt  στα 100 μέτρα", δήλωσε. "Αυτό πρόκειται να είναι ένας μαραθώνιος."

 www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης