Διεθνή

M. Akinci: Επιμένει στα περί «μονομερών» ενεργειών των Ελληνοκυπρίων για το φυσικό άεριο

M. Akinci: Επιμένει στα περί «μονομερών» ενεργειών των Ελληνοκυπρίων για το φυσικό άεριο
"Πρέπει να εξευρεθεί ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας" δήλωσε ο M. Akinci
Για «μονομερείς» ενέργειες που δημιουργούν ένταση, κατηγόρησε την ελληνοκυπριακή πλευρά ο  M. Akinci  και ζήτησε «να υπάρξει συναντίληψη στο θέμα του φυσικού αερίου».
Η ένταση, πρόσθεσε, θα υπάρξει εάν δεν γίνει αποδεκτό το δικαίωμα και των δύο κοινοτήτων στον φυσικό πλούτο του νησιού.
Είπε ότι πρέπει να αντληθούν διδάγματα από όσα συνέβησαν το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα της ενέργειας, υποστηρίζοντας ότι υπάρχει ανάγκη για αλλαγή της νοοτροπίας των Ελληνοκυπρίων και να υπάρξει δίκαιη και μόνιμη λύση στο Κυπριακό.
«Εάν δεν μπορούν να το κάνουν αυτό, πρέπει να εξευρεθεί ενδιάμεση φόρμουλα για το θέμα των φυσικών πόρων και να δημιουργηθούν δυνατότητες συνεργασίας», ανέφερε. Επανέλαβε τη θέση ότι πρέπει να δημιουργηθεί κοινή επιτροπή Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων για τους φυσικούς πόρους.
Ο M. Akinciί είπε ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση με τον Νίκο Αναστασιάδη. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι πρέπει να συναντηθούν, για να διαφανούν οι προθέσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς.


www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης