Η Iberdrola θα επενδύσει 32 δισ. ευρώ σε δίκτυα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2022

tags :
Η Iberdrola θα επενδύσει 32 δισ. ευρώ σε δίκτυα και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μέχρι το 2022
Η ισπανική κοινότητα θα επενδύσει 11,5 δισ. ευρώ σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και πάνω από 15 δις.ευρώ θα επενδυθούν σε δίκτυα
Η ισπανική επιχείρηση Iberdrola πρόκειται να επενδύσει 32 δισ. ευρώ (39,42 δισ. δολάρια) τα επόμενα τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την Τετάρτη 21/2/2018.
Περίπου 15,5 δισεκατομμύρια ευρώ πρόκειται να επενδυθούν σε δίκτυα, 11,5 δισεκατομμύρια στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και 2,8 δισεκατομμύρια σε παραγωγή και λιανικό εμπόριο.
Περίπου 1,4 δισεκατομμύρια ευρώ θα διατεθούν στον τομέα της παραγωγής.
"Είμαστε ο μεγαλύτερος παραγωγός αιολικής ενέργειας σε όλο τον κόσμο, και αναμένουμε να αυξήσουμε τη συνολική δυναμικότητα παραγωγής μας κατά 7.000 μεγαβάτ", δήλωσε ο πρόεδρος της Iberdrola, Ignacio Galan στο CNBC.
Οι ΗΠΑ θα είναι η κύρια κινητήρια δύναμη αυτής της ανάπτυξης, πρόσθεσε.
Τον Ιανουάριο, η Nike ανακοίνωσε ότι είχε υπογράψει τη δεύτερη μεγάλη συμφωνία για την αιολική ενέργεια με την Avangrid Renewables, θυγατρική της Avangrid και τμήμα της Iberdrola.
Αυτή η συμφωνία αφορούσε 86 μεγαβάτ αιολικής ενέργειας από το αιολικό πάρκο Karankawa στις περιοχές Bee και San Patricio στο Τέξας.
Σύμφωνα με την άλλη συμφωνία της Nike με την Avangrid Renewables, τρία αιολικά πάρκα θα παραδίδουν ανανεώσιμη ενέργεια στην εταιρεία στο Όρεγκον καθώς και σε όλες σχεδόν τις εγκαταστάσεις της στην περιοχή.
Ανακοινώνοντας τα κέρδη για το 2017, η Iberdrola δήλωσε ότι κατέγραψε καθαρό κέρδος 2.804 δισ. ευρώ. Οι καθαρές επενδύσεις έφθασαν τα 5.891 δισ. ευρώ, ενώ η θυγατρική της Avangrid, της αμερικανικής επιχείρησης, είδε το προσαρμοσμένο καθαρό εισόδημά της να αυξάνεται κατά 6% στα 682 εκατ. δολάρια.

www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης