Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Ολλανδική αρχή επέτρεψε τελικά στην PDVSA να λειτουργεί στο Bonaire

tags :
Η Ολλανδική αρχή επέτρεψε τελικά στην PDVSA να λειτουργεί στο Bonaire
Υπό αυστηρή εποπτεία η εταιρεία για την συντήρηση των εγκαταστάσεων
Η ρυθμιστική αρχή αποφάσισε να μην επιβάλει περιορισμούς στην πετρελαϊκή επιχείρηση PDVSA της Βενεζουέλας στον τερματικό σταθμό στο ολλανδικό νησί της  Καραϊβικής Bonaire, αφού έλαβε νέες εγγυήσεις  για επισκευές ανακοίνωσε την Τετάρτη 21/2/2018, η Ολλανδική Επιθεώρηση Περιβάλλοντος και Μεταφορών (ILT).
Το νησί της Καραϊβικής τον Δεκέμβριο ανακοίνωσε ότι η PDVSA θα μπορούσε να χάσει την άδεια λειτουργίας της εγκατάστασης αποθήκευσης πετρελαίου, η οποία είναι απαραίτητη για τις εξαγωγές μαζούτ της Βενεζουέλας, αν δεν μπορούσε να εκπληρώσει τις απαιτήσεις διατήρησης που έχουν θέσει οι ρυθμιστικές αρχές.
Οι αρχές ζήτησαν από την PDVSA να δεσμευτεί για ένα σχέδιο αποκατάστασης που περιλάμβανε σταθερές οικονομικές δεσμεύσεις.
 Εν τω μεταξύ, αρκετές δεξαμενές πετρελαίου έκλεισαν επειδή δεν ήταν σύμφωνες με τους κανονισμούς, σύμφωνα με το Reuters.
Ο οργανισμός ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι η PDVSA έχει αποδείξει ότι έχει τους οικονομικούς πόρους για να αντιμετωπίσει επειγόντως τη βασική συντήρηση που έχει καθυστερήσει.
Η πρώτη πληρωμή έγινε πριν από αρκετές εβδομάδες, σύμφωνα με την πηγή.
"Το ILT δεν θα επιβάλει προς το παρόν  στην Bonaire Petroleum Corporation NV (BOPEC) διοικητικό εξαναγκασμό. Δεν θα κλείσει τη χρήση στην εταιρεία ", ανέφερε η αρχή σε σχετική ανακοίνωση
Ωστόσο, θα ακολουθηθεί μια "αυστηρή εποπτεία" για να διασφαλιστεί ότι οι εργασίες συντήρησης θα πραγματοποιηθούν με τον κατάλληλο και ασφαλή τρόπο, πρόσθεσε ο οργανισμός.
Μια σειρά επιθεωρήσεων προγραμματίζονται φέτος για να επαληθευτεί ότι η BOPEC λαμβάνει μέτρα για να συμμορφωθεί με τους κανονισμούς.
Θα μπορούσαν να επιβληθούν κυρώσεις και νέοι περιορισμοί, εάν ο χειριστής δεν συμμορφωθεί, σημείωσε η ILT.
Η BOPEC, που ανήκει εξ ολοκλήρου στην PDVSA, έχει λάβει περιβαλλοντική άδεια από το 2014, αλλά σημείωσε "σοβαρές καθυστερήσεις" στη συντήρηση των δεξαμενών αποθήκευσης, των αγωγών, των πεσσών και των ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, σύμφωνα με την ILT.
Ο πετρελαϊκός σταθμός των 10 εκατομμυρίων βαρελιών είναι κρίσιμος για την εφοδιαστική γραμμή της PDVSA στην Καραϊβική και το κλείσιμό της θα μπορούσε να βλάψει τις μεταφορές καυσίμων σε πελάτες στην Ασία σε μια εποχή που η χώρα μέλος του ΟΠΕΚ αναζητά απελπισμένα έσοδα από εξαγωγές.



www.worldenergynews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Δείτε επίσης